Sådan får du adgang til en server og teminal med Real VNC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serveropsætning

1.

Peg din webbrowser på RealVNC downloads siden. Download programfilen til din servers skrivebord eller root-drev.

2.

Dobbeltklik på programfilen for at starte installationsprocessen. Følg vejledningen for at afslutte installationen og genstarte din pc, hvis du bliver bedt om det.

3.

Dobbeltklik genvejen for RealVNC for at starte programmet. Indstil dit kodeord i den relevante dialogboks og noter standardindstillingen 'Port' indstilling.

4.

Peg din webbrowser på www.whatismyip.com, hvis du ikke kender dit IP-nummer. Du skal bruge dette nummer til at forbinde til din server via VNC.

5.

Lad RealVNC køre enten i baggrunden eller minimere det til systembakken.

h4> Remote Terminal Setup

1.

Peg din webbrowser på RealVNC-downloads siden. Hent programfilen til din servers skrivebord eller rootdrev.

p> 2.

Dobbeltklik på programfilen for at starte installationsprocessen. Følg vejledningen for at afslutte installationen og genstart din pc, hvis du bliver bedt om det.

3.

Dobbeltklik genvejen for at starte RealVNC. I dialogboksen 'Forbindelse' skal du indtaste din IP-adresse og portnummer. Klik på 'Connect' -knappen. Indtast dit kodeord.

4.

Kontroller din server som normal. Når du er færdig, klik på knappen 'Afbryd'. Du må ikke lukke RealVNC, eller du vil ikke kunne få adgang til din server via VNC i fremtiden.

Virtual Networked Computing (VNC) gør fjernadgang til skrivebordet til understøttelse eller fjernadgang nem og effektiv. Når det først blev udgivet, krævede VNC-programmer lang og udtalt netværkskonfigurationer og port forwarding, men med den nyere generation af VNC-programmer som RealVNC kræver fjernadgang til skrivebord kun to forekomster af programmet, der kører - en på din server maskine og andre på din klient maskine.