Sådan installeres og deles software på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en mappe i din dokumentmappe, Denne computer - Dokumenter i Windows XP og Computer - Dokumenter i Windows Vista eller Windows 7. Har du en gang i din dokumentmappe, skal du højreklikke og oprette en ny mappe, giv det et navn. Når din mappe er oprettet, skal du højreklikke på mappen og vælge 'dele.'

2.

Næste skal du oprette et 'delt drev' så de andre arbejdsstationer kan få adgang til det drev, som din software er på. Med andre ord gemmes softwaren på et drev, i en mappe på din hovedcomputer, og du skal pege på dine arbejdsstationer til dette drev for at bruge softwaren.

Gå til Computer og vælg link øverst, u0026 quot; Kort et netværksdrev. u0026 quot; Vælg et bogstav til dit drev, brug selvfølgelig et drevbogstav, der ikke er i brug. Du bruger ikke A, B, og bestemt ikke C, fordi dit C-drev er dit lokale drev. D er normalt et cd-rom-drev, eller E, så du vil være sikker på at starte med bogstavet 'L' at bruge som dit delte drev.

I Windows XP i My Documents-mappen skal du vælge u0026 quot; Værktøjer u0026 quot; og Map Network Drive, og følg derefter ovenstående trin. Sørg for at markere feltet, u0026 quot; genoprette en logon u0026 quot; efter at du har valgt brevet til dit delte drev.

3.

Du har din delte mappe, og dit delte drev er konfigureret, nu er det tid til at installere softwaren på din delt drev. Hvis du har installeret software før, normalt på din u0026 quot; C u0026 quot; drive, du skal installere det på samme måde, medmindre du skal 'browse' til din u0026 quot; L u0026 quot; kør og til din delte mappe og installer den der.

Din u0026 quot; delt filsti u0026 quot; vil se sådan ud .. L: \ Name\_of\_Software \ Folder\_Name .. klik derefter på næste, og du bliver spurgt, om du vil oprette mappen 'L: \ Name\_of\_Software \ Folder\_Name u0026 quot; .. klik på Ja. Software-downloaden begynder.

4.

Opret et delt drev og en mappe på dine arbejdsstationer. Når du deler 'L' drev oprettet på de andre computere i dit netværk, vil du kunne få adgang til og bruge softwaren.

Du har et netværk af computere, som kan omfatte 2 eller flere computere, der deler den samme printer, der deler de samme ressourcer. Disse computere eller arbejdsstationer på dit netværk kan og bør også dele den samme software. Deling af den samme software giver dig mulighed for at bruge en cd, installere den på admincomputeren eller hovedcomputeren, og du vil kunne bruge den på alle de andre computere / arbejdsstationer på dit netværk. Denne artikel viser dig, hvordan du opnår dette.