Sådan opretholder du en trådløs LAN-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Microsoft Windows

1.

Opret forbindelse til det trådløse netværk. Brug netværkskortpanelet eller listen over trådløse netværk i nederste højre hjørne af proceslinjen til at oprette forbindelse til et trådløst netværk.

2.

Åbn Kontrolpanel. Klik på Netværks- og internetindstillinger for at åbne netværkskonfigurationsindstillinger. Klik på Administrer trådløse netværk, og vælg det trådløse netværk, som du er tilsluttet til.

3.

Indstil computeren til at oprette forbindelse automatisk. Højreklik på den forbindelse, som du vil have computeren til at forbinde automatisk til, og vælg Egenskaber. I vinduet, der vises, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for 'Connect automatisk, når dette netværk ligger inden for rækkevidde.' Klik på OK. Når dette er valgt, vil din computer automatisk holde den trådløse LAN-forbindelse og forbinde, når computeren er tændt, og det valgte netværk ligger inden for rækkevidde.

Mac OS X

1. < / p>

Åbn systemindstillinger. Når listen over kontrolpaneler åbnes, skal du vælge Netværk.

2.

Klik på AirPort. En liste over alle tilgængelige netværksforbindelser på din computer findes i venstre rude på netværkets kontrolpanel. Lufthavnen er den trådløse LAN-adapter i din Mac.

3.

Klik på Avanceret. Dette vil frembringe en liste over alle trådløse LAN-adgangspunkter, som din Mac har tilsluttet.

4.

Indstil Mac'en til at huske netværk. Under listen over foretrukne netværk i netværkskontrolpanelet skal du sørge for, at feltet er markeret ud for 'Husk netværk, denne computer er tilsluttet'. Dette gør det muligt for computeren at oprette forbindelse automatisk, når et anerkendt trådløst netværk er inden for rækkevidde, og dermed holder den trådløse LAN-forbindelse aktiv, når din Mac er tændt.

Tilslutning til et trådløst lokalnetværk (WLAN) er en nem måde at dele filer og en internetforbindelse på uden at forbinde computere via et crossover-kabel eller har brug for en kablet router til at afslutte forbindelsen. Men fordi en WLAN-forbindelse ikke har en fysisk forbindelse med en router eller en anden computer, som det ville med et Ethernet-kabel, skal forbindelsen gemmes, for at WLAN-forbindelsen skal holdes online automatisk, når computeren er tændt.