Sådan Splice Ethernet-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1. Brug din wire cutter til at skære de to kabler, som du splejser sammen, og lad hvert kabel være mindst 1 til 2 inches længere, end du har brug for det.

2.

Skær den ydre isolering af hvert stykke Ethernet-kabel 3/4 af en tomme fra den ende, du tidligere har afskåret, og sørg for, at du ikke skærer ind i ledningerne indeholdende. Fjern denne del af isoleringen, og lad ledningerne være synlige.

3.

Strip de ender af de enkelte ledninger og udsæt ca. en halv tomme af hver. Unwind kun de flettede par så meget som du har brug for at strippe ledningerne.

4.

Vind ledningerne fra en del af kablet rundt om de tilsvarende ledninger fra den anden og sørg for at du matcher farverne på isoleringen på hver ledning, når du gør det. Sæt elektrisk tape rundt om hver splejsetråd, når det er færdigt.

5.

Sæt ekstra elektrisk tape rundt om de udsatte ledninger og dækker alle dele af dem, der ikke er dækket af Ethernet-kablet isolering. Når de er dækket, er Ethernet-kablet klar til brug.

Tips og advarsler

  • Splejsning Ethernet-kabler er en nem måde at gøre beskadigede kabler funktionelle igen , fordi du kan fjerne den beskadigede del af kablerne og splitte de resterende stykker sammen.
  • Sørg for, at de Ethernet-kabler, du splitter, tilhører samme kategori som Cat5, Cat5e eller Cat6. < / li>
  • Opret ikke et Ethernet-kabel, der er længere end 350 fod. Kabler længere end dette oplever dataoverførselsproblemer og kan resultere i afmatning af netværk eller tab af data.
  • Ethernet-kabler bruges til at forbinde to eller flere computere sammen i et kablet netværk. Selv om disse ledninger er tilgængelige i forskellige længder, kan der opstå situationer, hvor de Ethernet-kabler, du har på hånden, ikke er tilstrækkelige til at forbinde dine computere. Hvis dette sker, kan to kabler splitteres for at oprette et længere Ethernet-kabel uden frygt for data tab. Splejsningen bør kun tage et par minutter, hvorefter det nye kabel skal bære data på tværs af netværket lige så nemt som en af ​​de kabler, den blev lavet fra tidligere.