Sådan blokerer du porte på Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på Windows Vista. Sørg for, at den konto, du bruger til at logge ind, har administrative rettigheder, så du kan ændre indstillingerne for Windows Firewall. Afhængigt af hvordan din computer er konfigureret, kan du muligvis ikke ændre Windows Firewall-regler uden administrativ adgang.

2.

Åbn Kontrolpanel. Klik på Start-menuen, og åbn Kontrolpanel. Klik derefter på 'System og sikkerhed' i Kontrolpanel, og klik derefter på 'Windows Firewall.'

3.

Gennemgå indstillingerne for Windows Firewall-indstillinger. Før du spærrer porte i Windows Vista ved hjælp af firewall, skal du sørge for, at firewallen er aktiv. Klik derefter på 'Avancerede indstillinger' for at hente et konfigurationsværktøj til firewallen.

4.

Find dine blokeringsregler. Hvis du har brug for at blokere en port fra at kommunikere fra din computer til internettet, skal du indstille udgående regler på skærmen Avancerede indstillinger. Hvis du vil blokere programmer fra at sende data til din computer fra internettet, skal du indstille indgående regler for at blokere porte. De indgående og udgående regler kan fås fra venstre kolonne på skærmbilledet for avanceret firewall.

5.

Tilføj nye regler. For at tilføje en regel skal du sørge for at se på regellisten, der svarer til den type regel, du opretter (for eksempel, hvis du blokerer en indgående port, skal du sørge for, at skærmen viser en liste over indgående firewallregler). Klik derefter på 'Ny regel' i den højre kolonne på skærmen. Vælg radioboksen ud for Port for at blokere en bestemt port. Giv regelguiden med de porte, du vil blokere, og følg instruktionerne på skærmen.

Blokering af porte i Windows Vista er let takket være Windows Firewall, som er inkluderet i alle versioner af Windows Vista. Firewall'en har et avanceret konfigurationsværktøj, der lancerer en guiden, der hjælper dig med at konfigurere indstillinger for portblokering på din Windows Vista-computer. Ved at blokere havne efter eget valg eller hos en virksomhed IT-medarbejder kan du holde din computer sikker mod ondsindet aktivitet, der sker på internettet. I firewallen kan du også indstille undtagelser for individuelle programmer, så visse programmer kan tillades via bestemte porte, mens andre er blokeret.