Sådan hoster du to websites på en Apache-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret mapper for hvert websted, du vil tjene. I mappen htdocs skal du bruge kommandoen mkdir til at oprette en mappe, hvor indholdet skal vises. Normalt har disse webkataloger deres tilladelser sat til 755.
Kør kommandoerne:

mkdir u0026 lt; mappenavn> gt chmod 755 u0026 lt; mappenavn u0026 gt;

2 .

Åbn din httpd.conf-fil i din webservers konf directory. På CentOS og Redhat-servere gemmes den typisk i / etc / httpd, mens de fleste andre * NIX-distributioner gemmer filen i / etc / apache eller / etc / apache2. For at kontrollere din serverens konfiguration skal du skrive 'whereis apache' og se på de ikke-bibliotekssteder.

3.

Tilføj den ubestemte linje 'NameVirtualHost *' til din httpd.conf fil. Dette fortæller Apache at kontrollere domænenavnet på en forespørgsel og søge efter det på alle IP-adresser serveren har.

4.

Indtast og modificer følgende skabelon i httpd.conf , under NameVirtualHost-direktivet. Ændre ServerName-direktivet for at være navnet på det domæne, du ønsker at være vært for, og at DocumentRoot er den nye mappe, der indeholder dit websted.

u0026 lt; VirtualHost * u0026 gt;
ServerName www.yourdomain .com
ServerAlias ​​yourdomain.com
DocumentRoot / usr / local / apache / htdocs / mappenavn
ErrorLog / usr / local / apache / logs / error\_log
CustomLog / usr / local /

Gentag trin 4 for hvert ekstra websted, du ønsker at være vært for.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger CPanel, Plesk eller et andet konfigurationsværktøj, sker disse processer automatisk, når du tilføjer et nyt websted.
  • Flere konfigurationsdirektiver er tilgængelige i ressourcer.
  • Apache webserveren er den mest populære webserver på internettet, ifølge NetCraft.com, og tilbyder en høj grad af konfiguration ved at ændre sin httpd.conf-fil. Efter at den er installeret, har Apache webserveren en forenklet konfiguration, der kun tildeler en hjemmeside til serveren og sender alle anmodninger til dette websted. For at kunne betjene flere websteder fra samme IP eller den samme server skal du ændre VirtualHost-direktiverne i din httpd.conf-fil.