Sådan opsættes et lille netværk med Windows XP Home Edition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb og opret en router. De fleste routere er billige og har trådløs og kablet netværksforbindelse. Sæt routeren på en placering, der er praktisk til alle computere. Selv det trådløse aspekt har en begrænset rækkevidde.

2.

Slut hver computer til netværket. Du kan forbinde et netværkskabel fra computerens netværkskort til en åben port på bagsiden af ​​routeren, eller hvis du har et trådløst netværkskort, skal du blot vælge netværket i listen over netværkstilslutninger i kontrolpanelet.

3.

Åbn en webbrowser på en computer, der er direkte forbundet til routeren. Indtast den IP-adresse, der er angivet i routeren's manual. Indtast det givne brugernavn og adgangskode fra manualen, når routerens skærm er op. Gør nogen ændringer i opsætningen, du vil ændre.

4.

Gå til Kontrolpanel og vælg 'System' og klik under området for at ændre navnet. I dette område er der en knap til 'Skift arbejdsgruppe.' Giv hver computer på netværket det samme arbejdsgruppens navn.

5.

Højreklik på harddisken på hver computer i Windows Stifinder. Vælg 'Egenskaber' og vælg derefter fanen 'Deling'. Vælg at dele drevet på netværket. Du kan også gøre dette på en fil i drevet i stedet for hele drevet, men en del skal deles.

Hjemmenetværk bliver mere populære, da flere mennesker har råd til at have to eller flere computere i deres hjem. Mange mennesker har et skrivebord og derefter tilføjer en bærbar computer og måske endda en ekstra computer til deres ægtefælle eller børn. At kunne dele ressourcerne mellem disse computere er en god idé og kan gøres ganske enkelt selv med Windows XP Home Edition.