Sådan bypasses websense på BlackBerry

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser på din BlackBerry, og log ind på internettet.

2.

Gå til en proxyserver online. En rigtig god service til brug kan findes på https://proxy.org/. Webstedet indeholder også over 5.000 proxy-servere, der er tilgængelige til brug. En proxyserver sender proxyadressen til Websense i stedet for adressen på det begrænsede websted. Dette giver dig mulighed for sikkert og hemmeligt at besøge det begrænsede websted.

3.

Gå til det begrænsede websted, som du gerne vil få adgang til og kopiere webadressen.

4.

Gå til dit proxy-websted, og indsæt webadressen i boksen på hjemmesiden. Bemærk, at din proxyserver bruger 'https' i stedet for 'http'. Når URL'en er indsat i søgefeltet, skal du klikke på knappen 'Connect'.

Tips og advarsler

  • Hver gang du skal besøge et begrænset websted, skal du gå tilbage til din proxyserver og skrive URL'en i feltet.
  • Websense er et sikkerhedsfilter, som mange virksomheder bruger til at forhindre deres medarbejdere i at besøge bestemte websteder. De fleste BlackBerry-brugere bliver ikke rammet af disse begrænsninger, men nogle gør. Hvis din BlackBerry ikke kan få adgang til bestemte websteder, når du er forbundet til internettet, skal du først omgå sikkerhedsfiltret. Hvis du gør det, er det ret nemt, så du behøver ikke gøre meget arbejde. Med en proxyserver kan du nemt få adgang til et begrænset websted. Proxyserveren sender sin adresse (ikke den begrænsede adresse) til Websense og lurer den til at give dig adgang til webstedet.