Sådan opsættes trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det første skridt mod at have et trådløst netværk, som kan være tilgængeligt for alle brugere, er at få en trådløs router. En trådløs router konverterer signalerne fra dit internet til trådløs udsendelse, så alle andre computere i dit netværk kan kommunikere med hinanden.

2.

Næste skal du bruge trådløse netværkskort for hver computer, som du vil oprette forbindelse til dit trådløse netværk. Hvis du har en nyere computer, har du måske allerede trådløse funktioner indbygget. Hvis det er tilfældet, behøver du ikke en trådløs netværksadapter. Hvis ikke, så skal du få en til hver computer, der ikke har den. Hvis du skal købe en adapter til en stationær computer, skal du købe en USB trådløs netværksadapter. Hvis du har en bærbar computer, skal du købe en pc-kortbaseret netværksadapter.

3.

Installer trådløse netværksadaptere. For de computere i dit netværk, der ikke har indbyggede trådløse netværksadaptere, skal du forbinde trådløse netværksadaptere for at kunne oprette forbindelse til dit netværk. Tilslut din netværksadapter til din USB-port, og anbring antennen oven på din computer (til en stationær computer). Til bærbare computere skal du indsætte netværksadapteren i en tom pc-kortspor. Windows registrerer automatisk den nye adapter, og du bliver muligvis bedt om at indsætte den cd, der fulgte med adapteren. Instruktionerne på skærmen vil lede dig igennem konfigurationsprocessen.

4.

Næste skal du forbinde din router til dit modem. Modemet er den enhed, som din internetudbyder giver dig. Den sender og modtager de digitale data via telefonledninger. Normalt skal din opsætning være som følger:
A. Din telefonledning, der kommer fra stikkontakten, skal tilsluttes modemet. Dette bør være en almindelig telefonledning, der er tilsluttet til bagsiden af ​​modemet på den plads, hvor det står 'DSL'. Din internetudbyder eller internetudbyder leverer normalt modemet og et komplet sæt instruktioner til tilslutning af det.
B. Dit modem skal derefter forbinde til din trådløse router ved hjælp af et netværkskabel (følger med din router). Slut den ene ende af netværkskablet til bagsiden af ​​modemet, og den anden ende direkte til porten, der er mærket Internet, WAN eller WLAN på bagsiden af ​​din router.

5.

Tilslut og tænd modemet. Vent et par minutter for at give det tid til at oprette forbindelse til internettet og derefter tilslutte og tænde din trådløse router. Efter et øjeblik eller to, skal internettet, WAN eller WLAN-lyset på din trådløse router lyse, der viser, at det er korrekt forbundet til modemet.

6.

Start konfigurationen af ​​din trådløs router ved at gå online og forbinde til din routerproducentens hjemmeside.
A. Brug netværkskablet, der fulgte med din trådløse router, til at forbinde din computer midlertidigt til en af ​​de åbne netværksporte på din trådløse router (enhver port på bagsiden af ​​din router, der ikke er mærket Internet, WAN eller WLAN). Tænd din computer, den skal automatisk oprette forbindelse til din router.
B. Åbn Internet Explorer og indtast IP-adressen for at konfigurere din router. Du kan blive bedt om en adgangskode. Den adresse og adgangskode, du bruger, varierer afhængigt af hvilken type router du har, se instruktionerne i din router for den standard IP-adresse og adgangskode, du skal bruge.

7.

Din router s konfigurationsside vil derefter blive vist af Internet Explorer. De fleste af standardindstillingerne skal være fine, men følgende er tre ting, du skal konfigurere:
A. Dit trådløse netværksnavn , kendt som SSID. Vælg noget unikt, som ingen af ​​dine naboer vil bruge.
B. Trådløs kryptering (WEP) eller Wi-Fi Protected Access (WPA), som hjælper med at beskytte dit trådløse netværk. De fleste routere kræver dig at give en passord, som den bruger til at generere flere nøgler. Sørg for, at din passord er unik og lang.
C. Din administrative adgangskode. Undgå at bruge et ord, der er taget fra ordbogen. Det er bedst at bruge en kombination af bogstaver, tal og symboler. Sørg for at du kan huske denne adgangskode, du har brug for det, når du er skal ændre din router s indstillinger. Bemærk, at de nøjagtige trin, der følges for at konfigurere din router s indstillinger, vil variere afhængigt af hvilken type router du har. Efter hver konfigurationsindstilling skal du klikke på u0026 quot; Gem indstillinger u0026 quot ;, u0026 quot; Apply u0026 quot ;, eller u0026 quot; OK u0026 quot; for at gemme din ændringer.

8.

Konfigurer dine netværksadaptere. Hvis du har Windows XP installeret på dine computere, registrerer systemet automatisk netværksadapteren, så snart den er tilsluttet. tilfælde må du muligvis installere specifikke drivere. Sørg for, at du får en drivere 'CD sammen med netværkskortet. Indsæt installations-cd'en for at konfigurere adapteren. CD'en vil guide dig igennem hele installationsprocessen.

9. Når du har konfigureret alle dine netværksenheder, skal dit operativsystem vise et ikon for trådløst netværk i statuslinjen (placeret ved bunden af ​​skærmen). Forbindelsesprocessen til et trådløst netværk kan variere afhængigt af operativsystemet installeret, så du skal henvise til operativsystemets hjælpefil for detaljer. For Windows XP og de fleste andre operativsystemer vil de næste trin vise den typiske forbindelsesproces

10.

Klik på ikonet for det trådløse netværk. En liste over alle tilgængelige tilgængelige trådløse netværk skal vises, herunder det trådløse netværk, du har oprettet. Se efter navnet på det trådløse netværk eller SSID du indtastede, mens du opretter den trådløse router. Hvis netværket ikke er angivet, skal du forsøge at opdatere skærmen eller genstarte alle enheder

11.

Klik på 'Connect' efter at have valgt trådløst netværk Indtast dit kodeord, hvis du bliver bedt om det.Denne nøgle eller adgangskode er påkrævet af alle brugere at oprette forbindelse til det trådløse netværk. Du skal nu være forbundet til dit netværk og internettet!

Tips og advarsler

  • Du kan nemt lave opsætningen ved at vælge de samme mærker til din netværksadapter og trådløse router. Hvis du f.eks. Finder en god aftale på en Linksys-router, skal du vælge en Linksys-netværksadapter til at følge med.
  • For en stationær computer skal du sørge for, at du har en ledig USB-port til at tilslutte det trådløse netværk adapter til Hvis du ikke har nogen åbne USB-porte, kan du købe et hub for at tilføje yderligere porte.
  • Du kan sende dokumenter og fotos til en printer eller til andre computere uden at forbinde kabler ved hjælp af WI-FI. Wi-Fi er i øjeblikket den hurtigste trådløse teknologi. Den kan transmittere gennem vægge og gulve med hastigheder på op til 11 Mbps. Gør fildeling, udskrivning og en masse anden opgave lettere ved at lære at slutte alle dine computere til et fælles trådløst netværk. Du kan blive mere produktiv nu og samtidig undgå tid og omkostninger ved at køre kabler fra en computer til en anden!