Fordele og ulemper ved netværkskabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da trådløst netværk bliver mere populært i computervirksomheden, begynder mange at undre sig over fordele og ulemper ved netværkskabler. Mens trådløs er en praktisk teknologi, har den stadig en vej at gå, før det kan blive virksomhedens alternativ til netværkskabler. Men kabler har også deres ulempe, og inden du investerer i en teknologi til ledning af dit kontornetværk, skal du overveje de mange aspekter ved at bruge netværkskabler.

Vedligeholdelse

Netværkskabler kan være vanskelige at opretholde gennem tiden. Kabler kan mislykkes af forskellige årsager, og når de gør det, kan de nogle gange være vanskelige at diagnosticere. Har altid en kabel tester til rådighed for at kontrollere netkabler, hvis der opstår et problem. Netværkskabler trækkes, trækkes og bøjes, hvilket kan forårsage skade og forhindre dem i at fungere ordentligt.

At blive organiseret

De fleste netværkskabler køres under gulvet eller gennem et faldloft og derefter ned et kabelfald til de forskellige rum på kontoret. Når nyt udstyr bliver tilføjet eller arbejdsstationerne bliver flyttet, kan det være nødvendigt at køre mere kabel. Når kabler går dårligt, og de er installeret i lange afstande under et gulv eller i et loft, bliver mange gange et nyt kabel på plads uden at fjerne den gamle. Efter et stykke tid kan denne samling af kabler forvirre.

Sikkerhed

Trådløst netværk har gjort fremskridt med sikkerhedsproblemer, men netværkskabler tilbyder stadig den sikreste forbindelse fra en netværk til en arbejdsstation. Et afskærmet netværkskabel har en enkelt forbindelse til den server eller arbejdsstation, som ingen anden arbejdsstation kan se. Et trådløst netværk sender et signal, som kan krypteres, men det er også lettere for kriminelle at hakke i.

Service

Der er flere ting, der kan påvirke en trådløs netværksforbindelse, såsom statisk interferens fra elektriske apparater og en router, der skal nulstilles. Et hard-wired netværk tilbyder mere pålidelig service og har ikke samme grad af potentiel interferens som et trådløst netværk gør.