Sådan finder du en computers portnummer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Til Mac'er

1.

Klik på Apple-ikonet øverst til venstre i Macs værktøjslinje.

2.

Klik på 'Systemindstillinger' for at åbne programmet.

3.

Klik på 'Netværk' under 'Internet og trådløst'.

4.

Klik på 'AirPort', hvis du bruger en trådløs forbindelse. Klik på 'Ethernet', hvis du bruger opkalds- eller kablet forbindelse.

5. >

Se til højre side af skærmen under Status. Din computer vil læse:
'AirPort er forbundet til (dit computernavn) og har IP-adressen (dit IP-adressenummer).'

Til pc'er

1.

Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på skærmen.

2. < Klik på 'Mine netværkssteder'. Når skærmen Netværk vises, skal du klikke på 'Egenskaber'.

3.

Klik på 'Trådløs netværksforbindelse' hvis du bruger en trådløs forbindelse. Klik på 'Local Area Connection', hvis du bruger en opkaldsforbindelse eller kabelforbindelse.

4.

Klik på 'Support.' Når skærmen åbner, klik på 'Detaljer' . 'Under' Detaljer 'åbnes et vindue med din IP-adresse / portnummer.

Computere består af forskellige porte, som hjælper dem med at kommunikere med hinanden. Din computers IP-adresse er det nummer, der identificerer din computer. Ifølge Hvad er min IP-adresse: 'Hver gang data overføres, skal det vedlægges IP-adressen og portnummeret, som programmet er ansvarligt for.' Tænk af disse numre som telefonnumre, slags - du skal have dit eget telefonnummer og telefon for at oprette forbindelse til et andet telefonnummer og telefon. Hvis du har brug for at kigge op på din computers IP-adresse, er den placeret i et meget let sted at finde - uanset om du bruger en Mac eller en pc.