Sådan finder du en gratis proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en proxy fysisk placeret i det geografiske område, der er tilladt på den hjemmeside, du vil have adgang til. For eksempel blokerer nogle websteder alle brugere fra lande uden for USA. Hvis du befinder dig uden for USA, skal du vælge en proxy, der findes i USA.

2.

Bestem dine behov med hensyn til anonymitet og vælg en proxy, hvilke tjenester de har brug for. Selv om mange gratis proxy-servere er gennemsigtige (hvilket betyder at de ikke skjuler fra, hvor anmodningerne kommer, når du forbinder via proxyen til en anden hjemmeside), er der nogle gratis muligheder, der tilbyder anonym browsing. Proxies mærket 'anonym' vil ikke sende nogen identificerende oplysninger, men vil give besked til den hjemmeside, du er tilsluttet via en proxy. 'High anonymous' proxyer afslører ikke, at du har forbindelse via en proxyserver.

3.

Giv foretrukne proxyer med lav latency. Fordi din webtrafik bliver omdirigeret via en anden server, er det vigtigt at vælge en hurtig proxy. Lister over fuldmagter vil rapportere hver proxyservers latens, hvilket er den tid det tager for information at rejse mellem din computer og proxyserverne. Distante proxyer vil have højere ventetider, men du bør vælge en proxy med en ventetid mindre end en millisekund.

4.

Vælg en proxy med cache-muligheder. En cache er information fra et websted, der gemmes direkte på din computer. Hvis proxyen har cache betyder det gemmer information fra de websteder, som proxyens brugere besøger. For store fuldmagter betyder det, at du kan få adgang til websteder direkte fra proxyserveren uden at skulle have proxyen til at oprette forbindelse til hjemmesiden. Dette fremskynder din forbindelse og lader dig downloade websider hurtigere.

5.

Foretage en proxy med god stabilitet. Proxy lister vil typisk give proxy'ens oppetid (hvor lang tid proxyserveren har været tilgængelig siden det sidste crash eller genstart). En god proxy vil have en oppetid målt i dage eller uger, mens en ustabil proxy kan have opetid på kun et par timer.

6.

Mål dit oplevelsesniveau og vælg en proxy i overensstemmelse hermed. Nogle proxies leveres med en lang række konfigurationsmuligheder, der er nyttige for en erfaren bruger, mens andre kræver simpelthen, at du aktiverer proxyen i din webbrowser, før de straks begynder at arbejde. Hvis du ikke har brug for mange ekstra funktioner, skal du vælge en, der er nem at konfigurere.

Tips og advarsler < / h4>

  • Proxyservere er ikke ulovlige, men kan krænke vilkårene på nogle websites, hvis du bruger proxyen til at omgå indstillingerne på hjemmesiden. Sørg for at alle de websteder, du opretter forbindelse til proxyen tillader dets læsere at bruge en proxy.
  • Proxies er servere, hvorigennem du kan rute internettrafik, før den når din computer. Når du opretter forbindelse til et websted via en proxy, vises det for webstedets ejer, som om proxyserveren er den, der starter forbindelsen. Proxyen downloader derefter informationen fra hjemmesiden og sender den til dig via sin egen forbindelse. Proxyservere kan være nyttige for at få adgang til oplysninger, der ellers er begrænset af dig, enten på grund af IP-adresse eller geografisk placering, og kan også anonymisere dine webs surfvaner.