Sådan opretter du et VPN-netværk via en Netopia Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast routers adresse i navigationstastaturet. For standardindstillinger er adressen til routeren 'http://192.168.1.254.' Indtast du brugernavn og adgangskode for at få adgang til administratorkonsollen.

2.

Klik på linket 'Konfigurer' og klik derefter på 'Avanceret.' Klik på afsnittet 'NAT' 'Pinhole' link for at komme ind i port forward-sektionen.

3.

Klik på 'Tilføj' knappen for at åbne et nyt vindue. I det første tekstfelt skal du indtaste 'VPN1' som navnet på indstillingerne for port forward-konfiguration.

4.

Vælg 'TCP' i protokollens drop-down-boks. Indtast '1723' i 'Portnummer' 'Start' og 'Afslut'.

5.

Indtast IP-adressen til den interne VPN-server i tekstboksen 'Intern IP-adresse'. Klik på knappen 'Send' for at gemme indstillingerne.

6.

Klik på linket 'Tilføj flere pinholes' for at gentage trinene, kun denne gang er en ny port konfigureret. Indtast 'VPN-2' i tekstboksen til konfigurationsnavn. Vælg 'PPTP' for protokollen, indtast '0' for start og slut IP-adresse, og indtast derefter den samme IP-adresse for den server, der blev indtastet i trin 5.

7.

Klik på knappen 'Send' igen. Netopia-router er nu konfigureret til at acceptere VPN-sessioner fra dine netværkskunder.

Når du opretter et VPN-netværk i dit hjem eller kontor, skal du åbne porte på routeren. En Netopia router leveres med en nem brugergrænseflade, der giver dig mulighed for at sende frem eller oprette 'pinholes', der tillader internettrafik at passere gennem routeren til hovednetværket. De åbne porte er en del af konfigurationerne til en VPN. Netopias webbaserede interface gør det nemt at konfigurere dit hjemme- eller kontorrouter.