Hvordan man holder mine Linksys fra at blive brugt af naboer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn webbrowseren på din computer og indtast IP-adressen til din Linksys-router i adresselinjen øverst i browservinduet. Standard IP-adressen for de fleste Linksys-routere er 192.168.1.1. Konsulter med ejerens manual, der følger med din Linksys-router, for at få flere oplysninger om standard IP-adressen.

2.

Når du bliver bedt om det, skal du indtaste brugernavnet og adgangskoden for adgang til dine Linksys routeradministrationspanel. Som standard har de fleste Linksys-routere et standardbrugernavn, der er angivet som tomt og en adgangskode er sat til 'admin'. Hør med ejerens manual for standard brugernavn og adgangskodeindstillinger for din specifikke router.

3.

På administratorpanelet på din Linksys-router, få adgang til fanen 'Wireless' for de indstillinger, der er forbundet med de trådløse muligheder. Klik på underfanen 'Wireless Security' for at få adgang til indstillingerne for sikkerhedsindstillingerne for din trådløse router.

4.

I rullemenuen er en liste over tilgængelige sikkerhedsfunktioner vil være tilgængelige. Som standard er der ikke valgt sikkerhedskryptering. Niveauer af sikkerhedskryptering varierer afhængigt af Linksys router-modellen. De mest almindelige sikkerhedskrypteringer omfatter 64- og 128-bit WEP og WPA. Hør med Linksys ejerens manual for at få flere oplysninger om de tilgængelige sikkerhedskrypteringsmuligheder.

5.

Opret sikkerhedsnøgledata eller brug de automatisk genererede nøglenumre, der leveres af din Linksys-router Sikkerhedsnøgledata fungerer som en adgangskode og vil blive anmodet om, når nogen forsøger at få adgang til dit trådløse netværk. Et sikkerhedsnøgledetal skal være en tilfældig kombination af begge bogstaver og tal for maksimal beskyttelse.

6.

Gem de ændringer, der er foretaget i dine trådløse sikkerhedsindstillinger, og genstart routeren, hvis du bliver bedt om det.

Tips og advarsler

  • Den forskellige sikkerhed Tilgængelige tilstande på din Linksys-router tilbyder en række sikkerhedsniveauer, men kræver kompatibilitet med alle dine trådløse enheder. For information om hvilken sikkerhedstilstand der skal vælges, se din ejerens manual. Tilstrækkelig beskyttelse kan typisk leveres via 64- eller 128-bit WEP-sikkerhedsindstillinger.
  • For at øge din sikkerhedsbeskyttelse skal du regelmæssigt ændre sikkerhedsnøgledata for dit krypteringsniveau.
  • For computere, der har adgang til dit trådløse netværk, skal du gemme sikkerhedsindstillingerne på computeren, når de er indtastet, så du ikke skal genindtaste sikkerhedsnøgledata.
  • Konfigurer sikkerhedsindstillingerne på din Linksys-router for at beskytte din trådløse forbindelse fra at blive brugt af dine naboer. Overdreven brug af dit trådløse internet-signal kan udgøre en potentiel trussel for din netværkssikkerhed og kan i høj grad reducere internetforbindelsens hastighed. Brug sikkerhedsfunktionerne i din Linksys-router til at sikre dit netværk og holde dine personlige oplysninger sikkert.