Sådan giver du tilladelser til et delt drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Windows Stifinder og navigere til placeringen af ​​den mappe, du vil dele på harddisken. Højreklik på mappen og vælg 'Egenskaber'.

2.

Klik på fanen 'Sikkerhed' for at se de aktuelle tilladelser. I dette vindue er en liste over brugere, der har tilladelser sat i mappen.

3.

Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje en ny bruger til tilladelsestabellen. Indtast et brugernavn i dialogboksen, og klik på knappen 'Ok'. Dette tilføjer en bruger til listen over konti, der kan åbne mappen på din computer.

4.

Fremhæv den nye bruger eller en eksisterende bruger, og klik på knappen 'Avanceret' for at Åbn en liste over tilladelsesindstillinger for mappen. Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje en ny tilladelsesregel. I dialogboksen vises, skal du vælge 'Fuld kontrol', 'Kun læsning' eller 'Ændre' adgang. 'Fuld kontrol' giver brugeren mulighed for at læse, skrive og slette filen. 'Read Only' giver brugeren mulighed for at læse indholdet i mappen, men han kan ikke redigere det. Endelig kan 'Modify' brugeren læse og skrive til filer i mappen.

5.

Klik på knappen 'OK' for at gemme ændringerne. Klik på knappen 'Ok' på hovedskærmen. Tilladelser er nu angivet i mappen.

Delte mapper tillader brugere at læse og redigere filer på en netværksharddisk, der er placeret på en anden computer. Tildeling af tilladelser er vigtig, hvis nogle af de delte mapper på en computer kun bør få adgang til specifikke medlemmer af netværket. Microsoft Windows-tilladelseskonsollen til en delt mappe giver dig mulighed for at tildele tilladelser for hver bruger på netværket og begrænse den type adgangskonti, som konti har til mappen.