Hvordan fungerer trådløse printere funktion?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer af trådløse printere

Der findes to hovedtyper af trådløse printere på markedet: Wi-Fi og Bluetooth. De bruger forskellige teknologier til det samme arbejde --- for at få billedet fra din enhed til papiret. Når printeren modtager oplysningerne, behandler den den ligesom en kablet printer. Den vigtige del er, at de får data uden ledninger. Bluetooth-printere er yderligere opdelt i to kategorier: almindelige printere og bærbare fotoskrivere. Den måde de arbejder på er den samme, så de bliver diskuteret som en gruppe.

Wi-Fi-printere

Wi-Fi-aktiverede printere giver dig mulighed for at udskrive uden ledninger. Du kan også se Wi-Fi opført som Wireless b, Trådløs g, Trådløs n eller nogle kombinationer. Det kan også betegnes 801.11 med bogstaverne b, g eller n. Som det er muligt for en netværkskompetent printer, kan den acceptere udskriftsjob fra enhver computer, der er tilsluttet netværket. Men da det ' s trådløse det behøver ikke at være bundet til routeren.Hvis din trådløse router er midt i lokalet eller kontoret, så du kan maksimere dækningen, kan du sætte din trådløse printer eller printere i et andet rum eller mod væggen. printeren har en trådløs adapter, som ligner din computer, og den skal konfigureres, så den kan oprette forbindelse til din trådløse router. I dag er trådløse printere understøttet af de samme stærke sikkerhedsforanstaltninger som ethvert andet udstyr, så du ikke skal minimere eller eliminere dit trådløse netværk s sikkerhed bare for convenienc e af trådløs udskrivning. Wi-Fi-udskrivning har en rækkevidde på omkring 120 meter indendørs eller 300 meter udendørs.

Bluetooth-printere

Bluetooth-aktiverede printere gør det nemt at udskrive fra mobiltelefoner. Oprindeligt var de designet til at udskrive billeder taget med kameratelefoner. Men da smartphones voksede mere magtfulde, modtog regelmæssige dokumentprintere Bluetooth-teknologi, så folk kunne udskrive dokumenter direkte fra deres telefoner uden at skulle bekymre sig om at bringe et kabel, hvor de end måtte gå. Nogle producenter gør endda USB Bluetooth-adaptere, så du kan eftermontere din eksisterende printer. Eller du kan glide adapteren i din dokumentmappe, så du kan tilslutte den til en printer på din destination. Du skal parre din telefon, PDA eller anden enhed sammen med Bluetooth-printeren, ligesom du gjorde med dit headset, for at det kunne fungere. Bluetooth-printere har et kortere interval på ca. 33 fod. Dette er en del af designfilosofien at være kort rækkevidde, lav effektenheder.