Introduktion til WiFi-teknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Begrebet WiFi omfatter ethvert system, der anvender 802.11-standarden udviklet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører i 1997.

Nødvendigt udstyr

For at etablere et Wi-Fi-netværk skal computere være udstyret med WiFi-netværkskort, der forbinder trådløst til internettet via en trådløs router.

Router

Når der er forbindelse til internettet via et modem, bruger routeren radiobaseret teknologi til at distribuere et trådløst signal til alle brugere indenfor en etableret omkreds. Udstyr, der registrerer dette signal, kan få adgang til internettet.

Udvidelse af signalet

For at udvide omkredsen, hvor adgang er tilgængelig, brug en trådløs signalforstærker. Disse sælges af elektroniske forhandlere online.

Sikkerhed

WiFi netværk kan være 'åbent' eller 'lukket'. Alle kan få adgang til åbne netværk, men lukkede netværk kræver en indviklet adgangskode. WiFi er shorthand termen for en verdensomspændende trådløse netværksteknologi standard. WiFi-adgangspunkter giver brugere inden for et udpeget område adgang til netværket eller internettet uden besværlige kabler eller andre ulemper.