Sådan finder du FTP-websteder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Find FTP-websteder

1.

Hent og installer et netværksportscanningsprogram og FTP-klient. Prøvningsversioner kan fungere i kort tid, men normalt er freeware værktøjer lige så effektive. CuteFTP eller lignende klientsoftware kan tillade adgang til FTP-servere, der mangler web-kapacitet. Webbrowsere, som Internet Explorer eller Firefox, kan give begrænset adgang til nogle FTP-websteder ved at erstatte 'http' i URL'en til 'ftp'.

2.

Scan IP-adresse Områder for port 21-trafik med netværksscannerværktøjet. Internet Protocol numre kører i oktet serie op til 254, så scanning fra 23.23.23.1 til 23.23.23.254 kunne muligvis scanne så mange som 255 computere. Forøgelse af rækkevidden ved at ændre det tredje sæt tal scanner flere computere, såsom 23.23.1.1 til 23.23.254.254. Scanning til port 21 vil give en liste over computere med denne port åben, og denne port er strengt (95\%) for FTP-adgang. Scanning af andre porte kan afdække FTP-overførsler, men uden at åbne port 21 ville det ikke være sandsynligt.

3.

Indlæs IP-adressen i klienten, og angiv brugernavn og adgangskode, hvis relevant. Mange FTP-websteder vil tillade 'anonyme' login med begrænset adgang, og klienten vil have en afkrydsningsfelt i sine indstillinger for at logge ind med anonyme legitimationsoplysninger. En anden indstilling i klienten, der er forholdsvis vigtig, er 'Active' eller 'Passive' modevalg, og indstillingen 'Passive' er passende for de fleste FTP-brug.

4.

Brug af søgemaskiner og fora til at søge efter FTP-websteder anbefales, og de fleste fora eller blogs vil have søgeværktøjer til søgeord. Mange mennesker, der er vært for FTP-websteder og -servere, posterer regelmæssigt i fora om det, typisk inklusive IP'er eller webadresser, for at lade andre vide om det. De kan have mange formål, men er normalt ikke ulovlige, og de er let placeret med enkle tekstforespørgsler til 'FTP-websted' eller lignende.

Tips og advarsler

  • Scan lokale IP'er ved at lokalisere din computers IP og ændre det sidste sæt tal. Det vil sige 23.23.23.3 er din, scan for 23.23.23.1 til 254.
  • Nogle FTP-websteder er tilbage åben eller ikke sikker ved et uheld. Vis respekt og ikke 'hack' eller slet filer.
  • Finding af FTP-websteder kan udføres på flere måder, men de fleste metoder involverer FTP-klientprogrammer og IP-scanningsværktøjer. Filoverførselsprotokol eller FTP er blevet standardiseret til at køre på port 21 (kommandoport) på de fleste computere og normalt port 20 (dataport), men dataporte kan bruge stort set ethvert portnummer. Administratorer bruger FTP-websteder til overførsel af data, enten privat eller offentligt, men disse websteder er normalt ikke angivet med webtrafik. Den gennemsnitlige computerbruger kan scanne efter lokale eller fjerne FTP-steder på omkring 10 minutter.