Hvordan kan jeg ophæve proxy-websteder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Download en ny browser

1.

Naviger til webstedet for en webbrowser, der ikke er installeret på din computer. Browsere, som Firefox og Google Chrome, kan downloades gratis online (se 'Ressourcer').

2.

Klik på linket på hovedsiden for dit bestemte operativsystem, eller linket 'Andre systemer' for at komme til overførsler til operativsystemet på din computer. Hovedsiden for både Firefox og Google Chrome viser downloads til Windows OS automatisk.

3.

Klik på knappen 'Download' for dit operativsystem. Den valgte webbrowser installeres automatisk til din computer ved download.

4.

Genstart din computer. Et ikon til den webbrowser, du downloadede, skal nu vises på skrivebordet på din computer.

5.

Start den nye webbrowser ved at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet. Prøv at åbne proxywebstedet i browseren. Ofte vil webstedet åbne uden hitch.

Stop Firewall Software

1.

Åbn menuen 'Start' på computeren. Klik på 'Alle programmer', vælg mappen 'Tilbehør' og vælg derefter 'Kør'.

2.

Skriv 'msconfig' i boksen, der kommer op. Tryk på 'Enter'.

3.

Klik på 'Startup' fanen på skærmen 'System Configuration'. Find navnet på den firewall-software, der bruges på computeren i programlisten, fjern markeringen i feltet ud for det og klik på 'OK'.

4.

Genstart computeren. Firewall-softwaren vil ikke blive belastet ved opstart, hvilket kan give dig adgang til proxywebstederne.

Se internetcache

1.

Naviger til Google eller Yahoo i din webbrowser. Skriv navnet på den proxywebsite, du forsøger at få adgang til i søgefeltet, og tryk på 'Enter.'

2.

Find proxywebstedet i søgeresultaterne. Det skal være tæt på toppen af ​​resultaterne, hvis ikke helt øverst.

3.

Klik på linket, der siger 'Cached' under hovedproxysiden link. Dette fører dig til en lidt ældre version af siden på en anden hjemmesideadresse, som normalt ikke er blokeret som hovedwebstedet.

Tips og advarsler

  • Selvom nogen på din skole eller virksomhed har fået kloge og blokerede proxywebsteder, vises nye proxy-websteder hele tiden. Tjek disse lister regelmæssigt for at finde proxyservere, som din virksomhed ikke kender til: Atproxy, GetProxies, My Link Train Proxy-websteder, Alle Proxy-websteder og Arbejdsmedlemmer.
  • Stop firewallsoftwaren på din computer skal være forsøgt kun, hvis du kender det nøjagtige navn på softwaren.
  • For at forhindre brugerne i at se på tvivlsomt materiale eller for at holde dem væk fra sociale netværkswebsteder som Facebook og MySpace, bruger nogle steder, der leverer internetudstyrede computere, som skoler og virksomheder, firewalls og sikkerhedsindstillinger til at blokere websteder. En af de nemmeste måder at fjerne blokering på websteder, der er blokeret af din lokations server, er at bruge et proxywebsted. Men hvis proxysiderne også er blokeret, skal du muligvis først låse op for proxywebstederne.