Sådan fjerner du en forældreløs domænecontroller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'dcpromo / forceremoval' i tekstfeltet, der dukker op, og tryk på 'OK' -knappen. Dette starter guiden til fjernelse af domænecontroller.

2.

Klik på knappen 'Næste' på åbningsskærmen. Klik på 'Næste' på det følgende skærmbillede, der advarer dig om Active Directory (AD). AD er fjernet fra domænecontrolleren, når den fjernes fra netværket.

3.

Indtast administratoradgangskoden i det næste vindue. Domæneadministratoradgangskoden er påkrævet, når du fjerner en domænecontroller fra netværket. Klik på knappen 'Næste'.

4.

Klik på knappen 'Udfør' på oversigtsskærmen. På dette tidspunkt fjernes domænecontrolleren fra netværket. Klik på knappen 'Genstart', når du bliver bedt om det. Serveren fungerer ikke længere som en domænecontroller på netværket.

Domain controllers er maskiner, der kører Microsoft Windows, der er vært for sikkerhed, tilladelse, brugere og computere konfigureret på netværket. Før brugere kan logge ind på domænet, er deres brugernavne og adgangskoder godkendt på domænecontrolleren. Administratorer opgraderer lejlighedsvis servermaskinen og overfører domænekontrol til en ny maskine, men nogle gange er en forældreløs maskine ikke helt fjernet på grund af korruption under processen. Domænecomputeren kan fjernes med kommandoen 'dcpromo'.