Fordelene ved Spanning Tree Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Spanning Tree Protocol (STP) er en konfiguration, der anvendes til dataoverførsel inden for et udvidet Ethernet-netværk. STP finder sted i datalinklaget af den åbne systemsammenkoblingsmodel (OSI) eller i linklaget af transmissionsstyringsprotokol / internetprotokol (TCP / IP) referencemodel. STP har tre hovedegenskaber, der er fordelagtige for en lokalnetværks (LAN) operation.

Redundans

STP giver redundans for alle enheder i netværket. Betegnelsen redundans betyder, at hver forbindelse har flere sikkerhedskopier, der kan anvendes i tilfælde af problemer med den primære forbindelse. Dette opnås i STP'et ved at sikre, at hver enhed har en sti til flere switche. Mens der er flere stier for hver enhed til at sende data, er kun én sti aktiv ad gangen . Hvis den aktive sti oplever en fejl, åbnes der en anden sti, hvilket gør det muligt for enheden at have konstant adgang til resten af ​​netværket, selv i tilfælde af problemer med netværksforbindelse langs en eller flere linjer.

Loop Forebyggelse

STP'ens konfiguration, når den er i et papirdiagram, ligner et træ med en række grene. Denne konfiguration, årsagen til protokollens navn, er årsagen til, at den er så effektiv til at forhindre sløjfer. En loop eksisterer, når der er mere end en tilgængelig sti mellem enheder. Dette kan resultere i dobbelt data og forvirring i data-videresendelsesprocessen. STP tillader dog kun en enkelt aktiv sti mellem enheder ad gangen, hvilket forhindrer dannelsen af ​​sløjfer i netværket.

Root Switch

Oprettelsen af ​​en root switch hjælper med at eliminere sløjfer og reducere netværkstrafik. Et LAN ved hjælp af STP har et antal afbrydere, men kun en root switch. En switch er et netværk af netværksudstyr, også kendt som en bro, der forbinder segmenter af et netværk med hinanden. Stifteren af ​​et STP-netværk vælges som resultat af dataindsamling af alle kontakter i netværket og bestemmelse af netværkets logiske center i stedet for det fysiske center. Rootswitchen er den switch, der har den korteste vej til de fleste netværksenheder. De andre switcher beregner derefter den korteste sti til rodkontakten og indstiller alle andre stier som sikkerhedskopier.