Oplysninger om opkald Internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Alle opkaldsforbindelser køres gennem en normal analog telefonlinje, og signalerne dekodes med et opkaldsmodem. Brugerne skal også ringe til nummeret på deres internetudbyderens (ISP) server for at logge på.

Fordele

Opkaldsforbindelser er ekstremt bærbare, du kan bruge nogen telefonlinje til at oprette forbindelse til internettet. Desuden kræver de fleste opkaldsforbindelser ikke en kontrakt som bredbåndsforbindelse.

Ulempe

Alle opkaldsforbindelser er begrænset til overførselshastigheder på højst 56 kilobit per sekund (7 kilobytes per sekund) . Desuden kan du ikke bruge din telefon, mens du er på internettet.

Advarsel

Du skal sørge for at kontrollere, at det nummer, du ringer til til din forbindelse, ikke betragtes som langdistans. Afstandsnumre kan medføre ekstraudgifter ud over dine opkaldsafgifter.

Tips

Mange opkaldsudbydere tilbyder dig en måned gratis service uden kontraktlige forpligtelser. Du kan bare annullere tjenesten, når dette er sket perioden slutter, hvis du er utilfreds. Opkaldsadgang til internettet var den første type kommerciel webtjeneste, der blev tilbudt offentligheden. Selvom bredbåndsforbindelser i det store og hele har gjort opkalds Internet forældet, har den stadig et nichemarked til denne dag.