Patchbay Basics

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende begreb

Når en optagefacilitet eller computernetværk vokser, øges antallet af individuelle komponenter, der skal tilsluttes. Manuel tilslutning og udkobling af et stykke udstyr til en anden bliver tidskrævende og upraktisk. En patchbåd giver et centralt forbindelsespunkt for alt udstyr.

Funktion

Alt elektronisk udstyr har forbindelser, der bringer signalet ind og sender signalet ud. En patchbue består af en række af forbindelsespunkter opdelt i indgange og udgange. Plasterbåsen gør det muligt at oprette forbindelser mellem komponenter på patchbugten i stedet for at blive lavet direkte mellem komponenterne. Med andre ord er alt udstyr nu tilsluttet til lappeklappen, og lappeklappen bruges til at skabe forbindelse mellem individuelt udstyr. Du forbinder en enhed til en anden ved hjælp af patchkabler. Disse kabler er designet til de korte afstande mellem indgangs- og udgangssiderne på patchbøsningen eller bruges mellem flere patchbays. Tilslutninger foretages ved at tilslutte patchkablet fra udgangen af ​​en komponent til indgangen til en anden komponent. Patchbays skal tydeligt mærkes, så brugeren kan skelne hvilket forbindelsespunkt der går til hvilket udstyr.

Typer

Den anvendte type lappebakke afhænger af arten af ​​de komponenter, der er tilsluttet. For eksempel bruger lydfelter med kvart-tommer hovedtelefon eller tre-pin XLR-tilslutninger. Video patch bays bruge S-Video, RCA, HDMI eller SDI kabler til at forbinde video gear udstyret med nogen af ​​disse forbindelsestyper. Computer netværk bruger CAT-5 patch bays. Nogle patchbukser accepterer rå trådforbindelser, der ikke bruger en bestemt forbindelsestype og kan tilpasses til en række forskellige formål.

Alternativer

Selv patchbugs kan blive upraktiske til større faciliteter, der har hundredvis af komponenter, der kræver en forskellige mulige forbindelsespunkter Alternativet til en patchbugt er en matrixruter. Matrix-routere fungerer på samme måde som en patchbugt, men i stedet for opgaven ved fysisk at flytte et patchkabel foretages forbindelserne af de interne kredsløb af routeren.Disse forbindelser kan styres eksternt af en computer eller fjernbetjening. Matrix router-styringssoftware giver fleksibiliteten til at ændre routingopgaver i overensstemmelse med en forudindstillet tidsplan. Når en stor mængde udstyr skal tilsluttes, kan en patchboble hurtigt rydde op i det rod, der er skabt af alle de forskellige kabler. Patch bays, der er designet til at gøre forbindelse til et bredt udvalg af udstyr meget nemmere, bruges almindeligvis med computernetværk og optagestudier.