Sådan får du et møde i fjernskrivebordet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn fjernskrivebord på din computer. Gå til 'Start', vælg 'Alle programmer', vælg 'Tilbehør' og vælg 'Eksternt skrivebordstilslutning.' Afhængigt af dit operativsystem skal du muligvis vælge 'Forbindelser' efter 'Tilbehør.'

2.

Indtast computerens navn eller IP-adresse på den eksterne computer. Tryk på 'Connect'.

3.

Indtast et brugernavn og adgangskode til et netværk. Brug enten en administratoradgangskode eller det kodeord, du typisk bruger til at få adgang til den eksterne computer. Hvis du f.eks. Logger på skrivebordet ved at bruge dit efternavn og et kodeord, kan du bruge denne kombination til at få adgang til den samme computer eksternt.

4.

Tryk på 'Indstillinger 'for at ændre indstillinger relateret til hvordan fjernbetjeningen vises, som f.eks. pauseskærme, lyd og skrivebordsbaggrund. Dette trin er valgfrit.

5.

Tryk på 'OK' for at oprette forbindelse.

6.

Åbn alle filer, du har brug for som hvis du sad på fjerncomputeren. Andre brugere, der forbinder fjernadgang til din computer, kan også få adgang til og udskrive disse filer.

Tips og advarsler

  • Hvis du har et møde med brugere fra forskellige steder, tillader hver bruger at få adgang til et centralt skrivebord via Remote Desktop. De skal bruge computerens navn, IP-adresse og gyldige log-on-oplysninger. Dette giver hver bruger mulighed for at se vejledninger eller filer på fjerncomputeren som om alle brugere var i samme sted.
  • Del aldrig dit brugernavn og din adgangskode med nogen uden for mødelegionen. Dette kan resultere i uautoriseret adgang. Hvis det er muligt, brug generisk log på information, der ændres efter hvert møde. Hvis du brugte passwordet 'Meeting1' under et møde, skal du ændre adgangskoden umiddelbart efter mødet til 'NextMeeting.'
  • Remote Desktop er en funktion, der følger med Windows XP Professional og højere Windows-operativsystemer. Remote Desktop giver dig mulighed for at få adgang til computerens skrivebord og filer eksternt. Dette kan være særligt nyttigt under møder. Du kan hurtigt få adgang til dit skrivebord eller din computer via din bærbare computer for at fremlægge de filer, der kræves under mødet. giver dig mulighed for at give alle i mødet en bedre oplevelse.