Sådan konfigureres Cat5-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Afslutning af Cat5-kabel

1.

Træk og måle længden af ​​cat5-kabel, du skal bruge. Lad et par fødder af kabelslæk være i tilfælde af at du tager fejl ved at afslutte kablerne og skal skære dem igen.

2.

Brug en wire cutter til at skære kablet til Ønsket længde.

3.

Brug wire cutteren til at fjerne kabeldækslet ca. to inches fra kabelenden. Separat de farvede kobbertrådspar i hvidgrøn grøn, hvidorange orange, hvidblå blå og hvidbrun brun.

4.

Til en standard cat5 En tilslutning eller 568A) adskille de farvede kobbertråde fra venstre mod højre; hvidgrøn, grøn, hvid-orange, blå, blå-hvid, orange, hvidbrun og brun. Rett trådene og skær dem med ca. en halv tomme fra enden. Dette vil endda ende ud og gøre det nemmere at skubbe dem ind i RJ-45-stikket.

For en standard cat5 B-forbindelse (eller 568B) justere de farvede kobbertråde fra venstre mod højre; hvid-orange, orange, hvidgrøn, blå, hvidblå, grøn, hvidbrun og brun. Rett trådene og skær dem med ca. en halv tomme fra enden. Dette vil endda udgøre enderne og gøre det nemmere at skubbe dem ind i RJ-45-stikket.

5.

Med en RJ-45-stik, der ligger nedad, skal du trykke på den farvede kobber ledninger i RJ-45-stikket, og sørg for, at de farvede ledninger forbliver i orden. Kontrollér, at ledningens ender ophører fuldt ud i RJ-45-stikket. Brug et RJ-45-krympeværktøj til at krympe RJ-45-stikket. Dette vil forsegle forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Før du skærer dit kabel, kan det være nyttigt at trække kablet fra kilden til målet til sørg for at du har nok.
  • Træk ikke på cat5-kablet eller lad det dreje, da det kan beskadige de tynde kobbertråde, der findes i cat5-kabeljakken.
  • Konfiguration af cat5 (eller kategori 5) -kabel er et vigtigt skridt udført lige før tilslutning af computere og netværk sammen. Cat5-kabler består af farvede kobbertrådspar, der er beskyttet af PVC- eller FEP-jakker, og de ligner lignende --- omend noget større --- end et standardtelefonkabel. For at konfigurere et cat5-kabel måler du længden af ​​det kabel, du har brug for, skærer kablet og slutter enderne med RJ-45 stik.