Hvilke filer gemmer systemgendannelsen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Systemgendannelse er en funktion, der leveres af Microsofts operativsystemer - Windows Me, Windows Vista, Windows XP og Windows 7 - som gør det muligt for en bruger at hente registreringsnøgler, nøglesystemfiler, installerede programmer og andre relevante data i tilfælde af en hardware- eller softwarefejl eller et crash.En bruger kan bestemme et manuel gendannelsespunkt eller vælge fra en standard systemgendannelsesindstilling. Systemgendannelse bruger opgraderingshukommelseskapacitet, da en del af computerens harddisk er allokeret til at holde relevante systemfiler og data og kan genaktiveres, hvis hukommelsen skal frigøres System Restore sikkerhedskopierer filer på drev og volumener, der overvåger og ignorerer alle andre volumener.

Executable Files (.exe)

Executable filer, som har en .exe-udvidelse, er de filer, der køres af DOS-, Microsoft Windows-, OS / 2- og Symbian-operativsystemer. Eksekverbare filer kommer i forskellige formater afhængigt af operativsystemet, de køres på. Den 16-bit DOS MZ-eksekverbare fil køres på DOS operatin g system. Filer af dette format har præfikset 'MZ' i begyndelsen af ​​hvert filnavn. Windows-systemer kører 32-bit bærbare eksekverbare filer og 64-bit bærbare eksekverbare filer. 32-bit exe-filer kan køres på Windows 95 og alle versioner af Windows NT, mens 64-bit exe-filer køres på kun 64-bit udgaver af Windows-operativsystemer.

Registry Files

Systemgendannelse sparer operativsystemets registreringsdatabaser. Registreringsdatabasen angiver en hierarkisk database med oplysninger, der indeholder instruktioner, der er nødvendige for at konfigurere computersystemet til at køre applikationer, enheder og brugere. Den indeholder en samling hardware, software og brugerindstillinger. Registreringsdatabasen indeholder oplysninger, der løbende refereres til af operativsystemet under hver operation. Det læser instruktionerne i registreringsdatabasen, før du fortsætter med en bestemt kommando. Registreringsdatabasen har brugerprofiler, oplysninger om typen af ​​programmer og applikationer, som en bestemt bruger har adgang til, eksisterende hardware-enheder, der er knyttet til systemet, og computerporte, der aktuelt anvendes. Data, der er gemt på registreringsdatabasen, er i binært format.

Windows Filbeskyttelsesfiler

Systemgendannelse gemmer filer fra cachen Windows Filbeskyttelse. WFP er en komponent i System File Checker, som fungerer som blokering af forsøg, som brugerne kan slette kritiske systemdata. Den overvåger, når filer erstattes eller slettes. WFP kontrollerer, om en slettet eller erstattet fil er en del af filerne under dens beskyttelse.