Sådan tilkobles to computere til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få to computere, som du gerne vil oprette forbindelse til internettet. En computer kan være en bærbar computer, og den anden kan være et skrivebord. En af dem kan være en Windows-pc, der kører ethvert Microsoft-operativsystem eller en Apple, der kører Mac OS X.

2.

Kontrollér, at dine computere har netværkskort (NIC). Hvis du er interesseret i trådløs forbindelse, Kontrollér, at din NIC har trådløse funktioner. Praktisk taget er alle moderne computere Internet-klare med forudinstallerede NIC'er, der har trådløse funktioner.

3.

Tilmeld dig en internetudbyder, der er tilgængelig i dit område. Dit lokale telefon- eller kabelfirma skal have internetpakker til dit nabolag. Nogle internetudbydere kræver langsigtede kontrakter, så sørg for at de læser fint print.

4.

Erhverv Ethernet-kabler af passende længde for begge dine computere, hvis du er ikke interesseret i trådløs forbindelse. Dette afhænger af dit kontoropsætning. Din internetudbyder skal levere mindst et Ethernet-kabel gratis.

5.

p> Køb en trådløs router for at dele internetforbindelsen mellem dine to computere. Routere til personlig brug eller til små virksomheder er bemærkelsesværdigt billige og bredt tilgængelige på lokale elektronikforretninger eller online.

p> Tilslut modemet i overensstemmelse med installationsinstruktionerne fra din internetudbyder. De nødvendige trin varierer afhængigt af den type tjeneste, du har købt.

7.

Brug et Ethernet-kabel at forbinde modemet til din router. Sørg for at forbinde den udgående port på modemet til den indgående port på routeren. Når den er tilsluttet, skal et lille grønt lys ld blink, når data overføres.

8.

Slut dine to computere fra NIC til de udgående porte på din router. Hvis du bruger trådløst, skal du tænde trådløst netværk på begge computere. Opsæt en webside på begge computere ved hjælp af en internetbrowser. Hvis websiden kommer op, er begge computere på internettet.

Det er ikke nødvendigt at have en computer science grad at tilslutte to computere til internettet, og det er ikke så dyrt. Den krævede computerhardware kan købes billigt på de fleste elektroniske butikker. Nogle internetudbydere leverer det nødvendige udstyr til kunderne.