De bedste måder at beskytte en computer eller netværk mod orme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Orme er en form for computer malware designet til at forstyrre netværk eller tillade uautoriseret adgang til et system. En orm er et selvreplikerende program, end det kan forårsage benægtelse af service i et servermiljø eller bære spyware, der gør det muligt for en hacker at få adgang til systemer og manipulere eller stjæle data. Den bedste måde at beskytte en computer eller netværk mod ormangreb på er at have sikkerhedsprotokoller lagret i hele systemet.

Firewalls

En firewall er et hardwareapparat og et softwareprogram, der giver sikkerhedsprotokoller mellem dit netværk og internettet . En firewall er designet til at registrere malware som virusser og orme og forhindre dem i at komme ind i dit netværk. Firewall-tjenester vil give rapporter om forsøg på angreb og kan opdateres for at bekæmpe de seneste trusler.

Antivirusprogramvare

Antivirusprogrammer er placeret på individuelle computere som et beskyttelseslag mod spyware og orme. Dette giver beskyttelse mod orme, hvis et angreb kommer forbi brandvejen og også fungerer som beskyttelse, hvis computeren har adgang til et udvendigt netværk. Denne software skal installeres og opdateres på hver computer, enten enkeltvis eller via netværksadministrationsværktøjer.

Intrusion Detection Systems

Intrusion Detection Systems er interne netværkskontrolværktøjer, der fejer systemer og giver data om ormprogrammer, der kan have infiltreret netværket. Detekterede orme kan isoleres og fjernes fra netværket og de enkelte computere. Disse værktøjer styres og anvendes på netværksniveau, og mindre netværk kan få adgang til denne type sikkerhedstjeneste fra en fjernbaseret administreret tjenesteudbyder.

Medarbejderuddannelse

For at forhindre utilsigtet eksponering for orme, skal du sikre dig, at alle medarbejdere at arbejde inden for netværket er bekendt med spyware og ormangreb. Folk bør advares imod at åbne mistænkelige e-mails eller downloads af hjemmesiden. Sørg også for, at antivirus- og spywareprogrammer på mobile enheder altid er opdaterede for dem, der arbejder fjernt.