Offentlig information på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Offentlig information tilgængelig på internettet

Offentlige organer på forskellige niveauer har gjort offentlige registre tilgængelige på internettet. Disse optegnelser omfatter jurisdiktioner af sager og evalueringer udført af offentlige myndigheder. Disse poster er tilgængelige på offentlige websteder eller på kommercielle data hubs. Den førstnævnte er gratis, men sidstnævnte har ofte et gebyr knyttet til det. En anden facet af information, der er tilgængelig, er via sociale netværkssider. Mange af disse websteder indeholder personlige oplysninger om deres brugere. De fleste af disse oplysninger er givet af brugerne 'frivilligt og hvordan disse oplysninger bruges, er generelt offentliggjort på webstederne.

Fordele

Offentlig information på internettet har mange fordele. Det grundlæggende formål med regeringen er at gøre retslige optegnelser til rådighed for de mennesker, der har brug for det. Dette trin sikrer også gennemsigtighed på en del af regeringen, således at borgerne kan overvåge regeringernes aktiviteter på en bedre måde. Social networking gør det muligt for online brugere at møde nye mennesker og dele tanker. Det giver også beskæftigelse til mange mennesker, som sælger produkter, offentliggør deres websteder og tilbyder freelanceringstjenester.

Ulemper

Mange juridiske anmeldelser offentliggjort på internettet indeholder de involverede personers økonomiske detaljer og socialsikringsnummer. Den nemme tilgængelighed af disse oplysninger kan i fremtiden forstyrre sikkerheden for disse personers aktiver. Også på sociale netværkssider er enhver persons helligdom og hans ry Ation kan nemt kompromitteres. Der er også nogle mennesker, der bliver afhængige af deres virtuelle liv og begynder at trække sig ud af samfundet og det daglige liv.

Vejen ud

Korrekt regler og begrænsninger er det bedst mulige middel til at administrere offentlig information på internettet. Regeringen kan vedtage en forsigtig politik vedrørende hosting eller salg af information. Retlige sager og anmeldelser kan generaliseres (ved at ændre personlige oplysninger) i stedet for at være specifikke. Brugere af sociale netværkswebsteder bør gøres opmærksomme på de sårbarheder, der følger med at levere personlige oplysninger online. Det er ikke muligt at få millioner af brugere til at slukke deres virtuelle avatarer, men det er muligt at udstede brugerretningslinjer og at cirkulere information til sikker brug af disse websteder, især for teenagere og småbørn.

Fremtid

I dag og i fremtiden vil det kræve en samlet indsats fra regeringen og enkeltpersoner for at holde helheden af ​​offentlig information på internettet intakt. Offentlig information tilgængelig på internettet er nok bedst opsummeret af dette citat: 'God og ond er ofte præget sammen, det er op til os, hvordan vi rammer balancen.' Det meste af informationen online er for det almene gode, men det udgør også en trussel mod personlig sikkerhed og privatliv.