Sådan ændres indstillingerne på et Linksys-modem til Apple iChat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få din computers IP-adresse. Du skal bruge oplysningerne til at fortælle dit Linksys-modem, hvor du skal lede iChat-trafikken. Dette kan opnås ved at åbne en kommandoprompt og skrive 'ipconfig' uden citaterne. Bemærk denne IP-adresse.

2.

Åbn en webbrowser for at kommunikere med LinkSys modem. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome og Safari har alle vist sig at kommunikere effektivt med Linksys-routere og modemer.

3.

Indtast dit Linksys-modems IP-adresse i adressen bar. Hvis du ikke ændrede nogen af ​​fabriksindstillingerne, vil IP-adressen typisk være 192.168.0.1. Ellers skal du høre dine noter fra din første installation af modemet.

4.

Log ind på Linksys modem. Hvis du ikke ændrede fabriksindstillingerne, er brugernavnet og adgangskoden begge normalt 'admin' uden citaterne. Men hvis du ændrede disse standardindstillinger, skal du høre dine noter.

5.

Få din IP-adresse. Du skal bruge oplysningerne til at fortælle dit Linksys-modem, hvor du skal lede iChat-trafikken. Dette kan opnås ved at åbne en kommandoprompt og skrive 'ipconfig' uden citaterne. Bemærk om denne IP-adresse.

6.

Skift indstillinger for portvideresendelse. Du vil gerne videresende trafik fra følgende porte til din computers IP-adresse: 5060, 5190, 5297, 5298, 5353, 5678 og 16384 til og med 16403. Disse indstillinger kan ændres ved at gå til Programmer u0026 amp; Spil-fanen og derefter klikke på Port Range Forward.

7.

Gem dine indstillinger. Klik på knappen nederst for at gemme indstillingerne. Dette vil genstarte dit Linksys-modem og gemme indstillingerne til konfigurationen. Det kan tage op til et minut, før routeren genstarter, så du kan se om indstillingerne blev.

8.

Kontroller, om Apple iChat virker. Start dit iChat-program og se, om du er i stand til at kommunikere med nogen. Hvis alt fungerer godt, vil trafikken fra iChat strømme gennem dit LinkSys-modem og blive omdirigeret til din computer.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke ved det IP-adressen på din router, kan du se på netværksindstillingerne på din computer og finde gateway-adressen. Dette er adressen til din Linksys-router eller modem.
  • Hvis du ikke kan huske brugernavnet eller adgangskoden til din Linksys-router eller modem, kan du bruge nulstillingsknappen på bagsiden for at nulstille den til fabriksindstillingerne. Dette vil dog miste alle dine nuværende indstillinger.
  • Åbning af porte på din router eller modem betyder, at du åbner flere måder for indtrengere at komme ind på dit netværk. Mens firewalldelen af ​​routeren eller modemet stadig fungerer for dig, skal du være opmærksom på at du har åbnet små vinduer i dit netværk.
  • Hvis du har problemer med at bruge Apple iChat på din computer, kan det skyldes, at det ikke er tilladt af dit Linksys-modem eller -router. Derfor er det nødvendigt at foretage nogle konfigurationsændringer til dit modem for at tillade, at iChat fungerer korrekt. Dette er en forholdsvis simpel proces, der kræver lidt fokus, men det skal udføres i et par enkle trin.