Sådan sporer du online-aktiviteter fra hjemme-computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn den webbrowser, der bruges på computeren. Dette gøres ved at klikke på webbrowserikonet på skrivebordet. Alternativt kan du åbne en webbrowser ved at starte u0026 gt; Programmer u0026 gt; 'Navn på browser'.

2.

Tryk på 'Ctrl + H', når browservinduet er åbent. (Denne kommando gælder for Chrome, Opera, Firefox, IE og andre populære browsere). En ny fane mærket 'Historie' vises i browseren. På fanen finder du en liste over hjemmesider og deres webadresser, som brugeren har besøgt på et hvilket som helst tidspunkt. Mac-brugere trykker på 'Alt + H' for at åbne en rulleliste i Safari (browser til Mac). drop-down boksen indeholder alle detaljer om online aktivitet i løbet af de seneste dage / uger / måneder.

3.

Klik på et element på listen for at gå til det pågældende websted. Ved at gøre dette kan du let spore enhver onlineaktivitet på din computer.

4.

Luk fanen 'Historie' efter din anmeldelse er færdig.

h4> Tips og advarsler

  • Sørg for, at funktionen 'Historie' for den browser, der bruges, er aktiveret.
  • Historikken på enhver webside kan slettes af bruger.
  • Sporing onlineaktivitet er vigtig, da det hjælper med at holde øje med børn og sikre, at de ikke besøger begrænsede websteder eller forkæler ulovligt arbejde. Hjemmecomputeren er i dag udstyret med funktioner og programmer, som kan bruges til at spore onlineaktivitet hos brugere. Sporene af onlineaktivitet gemmes på forskellige knudepunkter på computeren; en simpel observation af disse knudepunkter kan hjælpe dig med at spore onlineaktivitet med lethed.