Sådan opretholdes uønskede brugere fra at bruge en DSL-forbindelse med deres bærbare computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din browser og opret forbindelse til modemets administrative side. Standardadressen på de fleste modemer er 192.168.1.1. Indtast denne IP-adresse i browserens adresselinje og tryk ' Indtast. '

2.

Indtast brugernavn og adgangskode for administratoren for at få adgang til modemets indstillinger. Kontakt din dokumentation, hvis du ikke tidligere har tilpasset disse værdier.

3.

Åbn dit modems sikkerhedsindstillingsside. Et link til dette skal findes på standard administrative side.

4.

Deaktiver indstillingen 'Broadcast SSID'. Denne indstilling sender den servicesætidentifikation, der er tildelt til din trådløse enhed. Dette er et af de oplysninger, der skal indtastes for at oprette forbindelse til netværket. Det er også en god ide at Skift modemets standard SSID. En erfaren hacker kan gætte standardnavnet for fælles enheder om et par minutter.

5.

Aktiver WEP-kryptering. Denne indstilling skal placeres på samme side som din SSID-indstilling. Du bliver bedt om at skrive en passord. Dette vil blive brugt til at generere et unikt hexadecimalt tal, der skal indtastes af brugeren for at få adgang til netværket. Et hexadecimalt tal bruger tallene 0 til og med 9 samt bogstaverne A til F.

Tips og advarsler

  • Skriv dit brugernavn, adgangskode og WEP nøgle. Opbevar dem på et sikkert sted. Du skal indtaste disse oplysninger, næste gang du opretter en trådløs forbindelse til dit modem.
  • En WEP-nøgle forhindrer ikke en forbindelse fra en kablet port på modemet. Hvis du har brug for at undgå kablede forbindelser, skal du sikre modemet på et sted med begrænset adgang.
  • Disse trin er almindelige for næsten alle modemer og trådløse hjemme routere. Kontakt din dokumentation for nøjagtige gennemførelsesforanstaltninger. Dokumentation for dit mærke og model findes på fabrikantens hjemmeside.
  • Hvis du forlader fabriksstandard brugernavne, adgangskoder og SSID'er i dit modem, kan en forbryder tage kontrol over modemet og låse dig ud . Opret din sikkerhed hurtigst muligt for at forhindre uønsket trafik eller adgang.
  • Det trådløse signal fra dit DSL-modem gør det nemt for dig at oprette forbindelse til internettet fra hvor som helst i dit hus eller værft. Med denne nemme trådløse forbindelse kan du også levere dine naboer eller endog forbipasserende med fri adgang via din konto. Husk, at enhver trafik, der trænger gennem din forbindelse, reducerer den båndbredde, der er tilgængelig for dig og dine applikationer. Enhver ulovlig aktivitet, der udføres på din forbindelse, registreres også til din IP-adresse. På få minutter kan du sikre din forbindelse.