Sådan konfigureres to mail domæner på en enkelt Exchange Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Alle programmer.' Vælg 'Administrative Tools' og vælg derefter 'Exchange System Manager.' Dette åbner Exchange Server-konfigurationslederen.

2.

Klik på mappen 'Modtagere' i venstre side af vinduet. Dette udvider en liste over muligheder og brugere. I denne liste skal du klikke på 'Modtagerkriterier'.

3.

Vælg den bruger, der vil modtage e-mail fra mere end et domæne. Højreklik på brugeren og vælg 'Egenskaber'. Fra vinduet, der åbnes, skal du klikke på 'E-mail-adresser'. Dette viser de aktuelle e-mailadresser og domæner, som brugeren modtager e-mail til.

4.

Klik på knappen 'Ny' og vælg 'SMTP-adresse'. I det viste tekstfelt skal du indtaste det ekstra domæne med præfikset '@'. Hvis du f.eks. Vil tilføje 'your\_domain.com' til listen Exchange-domæne, skal du skrive '@ your\_domain.com' og trykke på 'OK' -knappen.

5.

Markér afkrydsningsfeltet ud for den nye domæne-email, der vises i egenskabsvinduet for at aktivere det. Klik på 'OK' igen for at gemme dine ændringer. Exchange Server er nu konfigureret til to domæner.

Exchange Server tilbyder lokale netværk med e-mail-kommunikationsfunktioner. Exchange Server kan bruges til flere Windows-domæner, som typisk er en del af et stort virksomhedsnetværk. Exchange Server kan håndtere afsendelse og hentning af e-mail fra flere domæner. Dette er gavnligt, når en bruger på netværket har mere end en e-mail-adresse for virksomhedens domæner. Exchange Server henter e-mailen og videresender den til den relevante bruger.