Sådan Crimp en Cat 5 Cable End

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt fire tommer af den ydre isolerende jakke ud af enden af ​​dit Cat 5-kabel. Dette vil udstille de otte indre ledere. Undgå at fjerne eller beskadige isoleringsdækslerne på de enkelte ledende ledninger.

2.

Adskille de enkelte ledende ledninger. Ledere er snoet i farvekodede par. Untwist hele længden af ​​hvert par, indtil du når den ydre isolerende jakke.

3.

Glat ledningerne ved at trække dem mellem tommelfingeren og pegefingeren flere gange. Arranger dem fra venstre til højre i følgende rækkefølge: hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun, brun.

p> Hold lederne i orden og klip dem jævnt 1/2-tommer fra den ydre isolerende jakke med et par elektriker saks.

5.

Indsæt lederne i en RJ45-stik. Hold stikket med tappen vendt væk fra dig. Skyd ledningerne i stikkets åbne ende. Lad ikke ledningerne krydses eller fordobles i stikkets indvendige slidser.

p> 6.

Sæt RJ45-stikket i krympeværktøjet.

7.

Skub den ydre isolerende jakke så langt som muligt ind i RJ45-stikket. Den isolerende jakke sørger for belastningsaflastning, når krympningen er lavet.

8.

Klem krympeværktøjet fast, indtil det er helt lukket. En delvis krympe vil resultere i en dårlig eller ufuldstændig forbindelse.

9.

Åbn værktøjet til krympning og tag ledningen og stikket ud.

Tips og advarsler

  • Elektrikerens saks er designet til at skære små ledninger. De gør renere og mere præcise udskæringer end diagonale eller sideskærende tang. Hvis du opsiger mere end nogle få kabler, vil være værd at investeringen.
  • Afslutning af et Cat 5-kabel er uden tvivl det mest kritiske aspekt ved ledningsføring af et netværk. Du kan bruge tusindvis af dollars på switche, servere og routere. Kør miles af kabel. Udvikle bulletproof firewalls og køb de hurtigste servere til rådighed. Men hvis det lille stik, der leverer netværkstrafik til din computer, ikke er tilsluttet korrekt, har du lige spildt dine penge. Din computers forbindelse til omverdenen vil være lige så uanvendelig som et anker på Titanic. Med de rigtige værktøjer og lidt øvelse kan du holde din computer i kontakt med verden.