Sådan får du DSL uden telefonservice

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en DSL-udbyder, der ikke kræver en forudinstalleret telefonlinje i dit hjem. To sådanne selskaber er AT u0026 T og Earthlink (se Resources).

2.

Kontakt den udbyder, du vil fortsætte med. Kontaktnumrene for hvert firma findes på deres hjemmeside eller i deres telefonbog. Vælg et DSL-produkt, der passer til dig. Spørg firmaets repræsentant, hvis der er særlige tilbud eller pakker i øjeblikket, hvilket kan hjælpe dig med at spare penge. Nogle gange kan du få rabat, hvis du køber en pakke, f.eks. Tv-kabel service sammen med DSL.

3.

Vent et par arbejdsdage for virksomhedens tekniker til at Besøg dit hus for at installere DSL. Teknologen vil oprette det udstyr og de ledninger, der er nødvendige for at forbinde din computer til internettet.

4.

Test DSL Internet-forbindelsen på din computer. Når teknikeren er færdig med installationsarbejdet, skal du bede ham eller hende om at vente, mens du har adgang til internettet på din computer og sørg for, at det fungerer i henhold til den service, som virksomheden har lovet. Hvis der er et problem, kan du spørge den venter tekniker til at reparere det. Hvis teknikeren forlader, før du tjekker, og du finder et problem bagefter, skal du vente et par dage for virksomheden til at sende en anden til at rette det.

Det er en almindelig misforståelse, at du ikke kan have DSL Internet-service derhjemme, hvis du ikke har telefonlinjetjeneste. En række udbydere tilbyder DSL uden telefontjeneste derhjemme. Virksomheden installerer normalt sin egen separate telefonlinje, der udelukkende er dedikeret til internetadgang.