Sådan finder du WEP-nøglen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til dit trådløse internetnetværk. Hvis din computer ikke har trådløs adgang, eller det beder dig om WEP-nøglen, skal du slutte din computer direkte til den trådløse router ved hjælp af et Ethernet-kabel.

2.

Åbn din computer s webbrowser og skriv følgende webadresse: http://192.168.2.1. Hvis denne adresse ikke fungerer, skal du muligvis bruge enten 192.168.1.1 eller 192.168.3.1. Du kan henvise til ejerens manual eller webstedet til din trådløse router for den rigtige adresse.

3.

Find menupunktet 'Sikkerhed', og klik på det for at få adgang til valgmulighederne. Hvis du bliver bedt om en adgangskode, skal du indtaste det kodeord, du brugte til at oprette din router. Hvis du ikke vælger en, skal du forlade adgangskodefeltet og klikke på 'Send'.

4.

Kopier dataene under 'Nøgle'. Dette er din WEP-nøgle, og hvad der kræves af hver computer, der opretter forbindelse til dit netværk. Det er nok bedst at kopiere det ned ved hjælp af blyant og papir.

5.

Luk browseren, og sørg for ikke at ændre nogen af ​​indstillingerne eller dele af adgangskoden, fordi dette kan Lås din computer ud af dit trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Hold din browseradgangskode på et sikkert sted, bare hvis din computer skal nulstilles eller ven og familie besøg og skal have adgang til dit hjemmenetværk.
  • Wired Equivalent Privacy (WEP) er en sikkerhedsprotokol, der bruges til at beskytte et trådløst netværk fra uautoriserede brugere. Brug af en WEP-nøgle forhindrer hackere og naboer i at forsøge at få adgang til dit netværk for at stjæle information eller internetbrug. Normalt, når en WEP-nøgle er installeret på en computer, behøver den ikke installeres igen, fordi computeren gemmer oplysningerne i indstillingerne. Men hvis du skal tilføje en anden computer til netværket, skal du bruge WEP-nøglen. At finde din WEP-nøgle på en computer med adgang til netværket er en enkel og nem proces.