Sådan installeres et netværksnav til en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer din router. Hvis det er en kabel Internet-router, skal du tilslutte kablet fra væggen til routeren. Hvis det er en DSL-internetrouter, skal du tilslutte en telefonlinje til routeren. Dette vil give internetadgang til navet via routeren.

2.

Slut netværksnavet til routeren ved hjælp af et CAT5 Ethernet-kabel. Stik den ene ende i uplink-porten på netværksnavet. Stik den anden ende i LAN-porten på din router.

3.

Tryk på knappen 'Normal / Uplink' på dit netværksnav, så navet modtager oplysninger fra routeren. Hvis det fungerer korrekt, skal der være et lys på dit netværksnav, der angiver en forbindelse.

4.

Tilslut hver computer til netværksnavet. Stick den ene ende af en ny CAT5 Ethernet-kabel i Ethernet-porten på din pc, og den anden slutter til en af ​​mange åbne linkporte på netværksnavet. Gør dette for hver af dine computere med et separat CAT5-kabel til hver.

5 .

Test forbindelsen til routeren med en af ​​de tilsluttede computere. Hvis du har adgang til internettet, har du tilsluttet dit netværksnav til en router.

Tips og advarsler

  • Sørg for at alle Ethernet-kabler er tæmmet og skjult for at undgå ture og fald.
  • Normalt bærer routere, der bruges til forbindelse til hjemmenetværk og internetadgang, kun nogle få Ethernet-porte. Selv om dette er acceptabelt i en husstand på en eller to computere, er det ikke nok, når du vil tilslutte et større udvalg af pc'er. Netværksnavet giver dig mulighed for at give mange computere adgang til routeren, fordi den har mange flere portforbindelser. For at bruge det, skal du forbinde dine computere til navet og navet til routeren.