Hvad er forskellen mellem en switch og en hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hub

Netværks hubs er den mest grundlæggende type netværksenhed; de har normalt flere porte og tillader flere Ethernet-klienter at tale med hinanden. Hubs opererer på det fysiske lag af OSI-modellen og kræver lidt eller ingen opsætning. Tilslut Ethernet-enheder til huben og tilslut den. Desværre er hubber ineffektivt håndteret netværkssendinger, det grundlæggende gentages, hvad de hører på en port til hver anden port. Dette øger chancerne for, at to enheder taler på samme tid. Når dette sker sker der en sammenstød, der sænker netværket.

Skift

Netværksafbrydere er mere sofistikerede end hubs. De behandler intelligent netværksklienterne, de tjener. Ved at køre på højere lag i OSI-modellen ved en omskifter hvor en pakke af oplysninger kom fra og hvor den går. Så en samtale mellem to netværkskunder forhindrer ikke en anden samtale mellem to andre netværksklienter. Switches kan også fungere i fuld duplex, hvilket betyder, at de samtidig sender og modtager data mellem to klienter. En switch overfører større mængder data mere effektivt end et nav.

OSI Model

Den åbne systemforbindelsesmodel (OSI Model) definerer, hvordan software på et system sender data til software på en anden.Den har syv lag, der kan tænkes på i to grundlæggende kategorier. De øverste lag (5-7) bruges af software, og de nederste lag (1-4) bruges af netværksenheden. Jo højere lag, jo mere information er tilgængelig om datapakken. Dette muliggør hurtigere og mere effektiv routing af dataene.

Carrier Sense, Multiple Access, Collision Detect (CSMA / CD)

CSMA / CD definerer, hvordan flere klienter på en fælles netw ork bestemme selv, hvornår de skal sende data. Det definerer også, hvad der skal gøres, hvis to Ethernet-klienter begynder at sende data samtidig, og dataene kolliderer. Kollisioner tager tid at rydde op og forårsage netværksproblemer.

Fordele og ulemper

I større netværk, hvor flere afbrydere er stablet i en rygrad, der indeholder flere netværkssegmenter, er det vigtigt at intelligent routere dataoverførsler. skal din netværksenhed vide, hvilken klient din datapakke skal hen til, det skal vide, hvilket segment på hvilken skifte din klient eksisterer. Hvis du vil omfordele hver transmission fra hver klient til alle andre klienter, er den ineffektive i bedste fald. Dette og de sammenlignelige Omkostningerne ved de to enheder gør det nemt at vælge en switch over et hub i næsten alle omstændigheder. Hubs kan være effektive i meget små netværk på grund af let installation eller når man forsøger at spænde over lange afstande med snoet parråd. Afbrydere og hubs aggregere individuelle klienter eller grupper af klienter på Ethernet-netværk. Switche bruges til at koste betydeligt mere end nav. Det var prisen, der kørte udvælgelsen af ​​en teknologi over den anden, men i begyndelsen af ​​2010 kostede de omtrent det samme. Hver opererer på et andet niveau af OSI-modellen, som er et sæt lag daterejser gennem.