Sådan ændres computernavnet på en Backup Domain Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på den primære domænecontroller med administratorens brugernavn og adgangskode. Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Active Directory-brugere og -computere.'

2.

Klik på PDC'ens navn på venstre side af vinduet. udvides under serverne. Højreklik på ikonet 'Computere' og vælg 'Ny'. På listen over muligheder skal du klikke på 'Computer'. Indtast det nye navn for backup domænecontrolleren og tryk på 'Næste'. På oversigtsskærmen , klik på 'Afslut' -knappen. Dette gør det nye BDC-navn muligt at registrere på netværket, efter du har ændret det

3.

Log ind på backup domænecontrolleren ved hjælp af administratorbrugeren navn og kodeord. Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværk' i kontrolpanelet.

4.

Klik på 'Identifikation' fanen i vinduet, der åbnes. Klik på knappen 'Change Name' i afsnittet 'Computer Name'. Indtast det nye navn for backup domænecontrolleren og tryk på 'OK'. Genstart maskinen for ændringerne træder i kraft.

5.

Gå tilbage til th e primære domænecontroller og højreklik på det nye BDC-navn, der er angivet i Active Directory. Vælg 'Synkroniser med primær' for at starte synkroniseringstjenesten med BDC. Rul ned i Active Directory til det gamle computernavn, højreklik og slet det.

En backup domæneserver, bedre kendt som en backup domænecontroller (BDC), giver netværket en backup server, hvis den primære domænecontroller (PDC) fejler. Fordi PDC og BDC er sådanne integrerede dele af Windows-domænet, kan ændring af navnet skabe problemer på netværket. Efter at BDC'ens navn er ændret, skal administratoren bekræfte sin registrering med PDC'en og synkronisere sine tjenester manuelt. Synkroniseringen sikrer, at BDC kan overtage netværkstjenester, hvis PDC'en fejler.