Sådan oprettes et hjemmenetværk med en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installer routeren

1.

Tag stikket ud af DSL-modemet og routeren for at slukke dem.

2.

Forbind et Ethernet-kabel fra porten bag på kablet eller DSL-modemet til porten på den trådløse router, der er mærket 'WAN'.

3.

Tilslut modemet og router for at tænde dem. Lysene på forsiden af ​​enhederne skal blinke i nogle sekunder, mens de starter.

Konfigurer routeren

1.

Slut et Ethernet-kabel fra port på bagsiden af ​​din computer til en af ​​de åbne porte på den trådløse router. De åbne porte på routeren vil sandsynligvis blive mærket med et nummer.

2.

Åbn en webbrowser på din computer og indtast den webadresse, der er angivet i routeren s brugervejledning.

3.

Skift routerns standard brugernavn og adgangskode. Dette giver dig mulighed for at forbinde andre enheder til dit netværk og holde det sikkert.

4.

Afbryd kablet, der forbinder computeren med routeren. Det trådløse netværk er nu konfigureret og genkender enhver enhed, der forsøger at forbinde.

Tips og advarsler

  • Placer din router på en central placering af hjem. Dette vil give den bedste dækning.
  • Flyt routeren fra gulvet og væk fra store metaldele vil reducere interferens.
  • Hvis routeren ikke genkender en enhed på netværket, skal du trykke nulstillingsknappen på routeren.
  • Hvis du ikke ændrer routers adgangskode, kan en person få adgang til dit netværk. Hver fabrikants routere kommer altid med samme standardadgangskode installeret.
  • Trådløst netværk giver dig mulighed for at dele filer, internetadgang og mere mellem flere computere. Det giver dig mulighed for at flytte din computer eller tilføje nye enheder uden at skulle bekymre sig om kabelforbindelser. For at oprette dit trådløse netværk skal du oprette din trådløse router. Routeren distribuerer data til alle enheder på netværket, så det er vigtigt at konfigurere det korrekt for at sikre netværket sikkert.