Sådan tilføjes en delt printer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Del printeren

1.

I Windows XP skal du klikke på 'Start' og vælge 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Printere og anden hardware', og dobbeltklik derefter på 'Printere og faxe.' Dette åbner en liste over printere, der er installeret på maskinen.

I Windows Vista skal du klikke på 'Start' og vælge 'Printere'. Dette åbner en liste over printere, der er installeret på maskinen.

2.

Højreklik på den printer, du vil dele, og vælg 'Egenskaber'. I det nye vindue, der åbnes, skal du klikke på fanen Deling.

3.

Vælg 'Del denne printer' fra vinduet. En tekstboks er aktiveret, og du kan skrive aliaset til din printer. Dette aliasnavn er, hvad andre netværksbrugere ser, når de søger efter tilgængelige printere.

4.

Klik på 'OK'. Printeren deles nu på netværket, og andre brugere kan udskrive til enheden.

Opret forbindelse til printeren

1.

Klik på 'Start' og vælg 'Kør'. Indtast '\\ computer\_name' i tekstboksen og tryk på 'OK' knappen. Udskift 'computer\_name' med det computernavn, der er vært for den delte printer, du har angivet i det foregående afsnit.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Printere og faxe'. Et vindue åbnes, der viser alle printere, der er delt på netværkscomputeren.

3.

Højreklik på den printer, du vil bruge, og vælg 'Opret forbindelse til denne printer.' Printerdriverne er installeret på din maskine, og du kan nu bruge den delte printer.

Printere installeret på din maskine kan deles med andre brugere på netværket. Brugere kan kortlægge til din printer og bruge den som en printerenhed. Dette gør det muligt for netværksadministratorer at reducere omkostningerne til udskrivningstjenester. Netværksadministratoren kan placere en printer på en maskine i en sektion af netværket og dele den til andre for at bruge uden yderligere omkostninger. Deling af en Windows-printer tager kun nogle få trin.