DIY netværkskabling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Vægplader Keystones

1.

Strip ca. 1 tommer af CAT-5E-kabeljakken fra enden af ​​kablet for at udsætte de farvekodede snoet kabelpar. < /p>

2.

Separere de fire individuelle trådpar. Sammenlign de farvepositioner, der er angivet på keystone jack til farveparrene fra CAT-5E-kablet. Sørg for, at parene forbliver snoet inden for 1/2 tommer af enden.

3.

Sæt trådparene i de matchende farvede slidser på keystone jack.

4.

Skub plastikens 'punch down' -hoved, der følger med keystone jacket, for at skubbe ledningerne ind i stikkene. Sørg for at hovedet sidder ordentligt mod stikstikket.

5.

Tryk først bunden af ​​keystone jacket i vægpladen først, fastgør bundlåsen, og indsæt derefter toppen af ​​jacken, indtil du hører et 'klik', der angiver, at låsen er sikker.

RJ-45 stik

1.

Strip ca. CAT-5E kabeljacket fra enden af ​​kablet for at udsætte de farvekodede snoet kabelpar.

2.

Adskille de fire individuelle wirepar. Sammenlign de farvepositioner, der er angivet på keystone jack til farveparrene fra CAT-5E-kablet. Sørg for, at parrene forbliver snoet inden for 1/2 tommer af enden.

3.

Arranger kabelparene for at matche farvekodning til RJ-45-stikket. Brug Ressource-linket til at få vist udklipningskolonnen for RJ-45-stik.

4.

Skær wireenderne med wire cutteren, så de passer op med hinanden .

Skub trådenderne ind i RJ-45-stikket, indtil enderne kommer i kontakt med forsiden af ​​stikket.

6.

Sæt RJ-45-stikket i krympeværktøjet.

Tips og advarsler

  • Ved tilslutning af RJ-45 stik til CAT-5E-kabel skal du sammenligne en pre- lavet CAT-5E-kabel til dit kabel og kontroller, at de farvekodede ledninger er ordentligt anbragt, før du klemmer stikket på kabelenden.
  • Selv med populariteten af ​​trådløst netværk er kablede netværk ofte den eneste løsning, når båndbreddebehov er høje. Gigabit Ethernet er blevet almindeligt, da flere virksomheder flytter store datafiler mellem servere og arbejdsstationer. Til bolig- eller småvirksomheder kan et kablet netværk hjælpe dig med at sætte pris på fordelene ved hurtigere netværkshastigheder. Ved hjælp af specielle 'keystone' -indsatser kan du vedhæfte rå CAT-5E-kabel til vægplader eller bruge RJ-45 stik til kabler, der tilsluttes direkte til netværksenheder.