Fordele og ulemper ved Home Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  For hjem med mere end en personlig computer er et hjemmenetværk en måde at forbinde hver computer til at dele filer, få adgang til den samme internetforbindelse og udføre andre opgaver lettere. Der er dog visse ulemper ved at oprette et hjemmenetværk, som potentielle brugere bør overveje, inden de træffer en beslutning.

Deling af data En af de primære fordele ved at have et hjemmenetværk er evnen til at dele data mellem computere. Familiemedlemmer kan dele musik, video og tekstdokumenter hurtigt og nemt få adgang til hinandens lokale harddiske. Dette kan også være nyttigt for nogen der arbejder hjemme, og kan beholde arbejdsdokumenter på en stationær computer, men som måske vil få adgang til dem fra en bærbar computer andetsteds i huset.

Et hjemmenetværk giver også brugere mulighed for at sprede deres filer over flere computere, lave kopier på en anden harddisk til sikkerhedskopiering eller opbevaring af store filer på hvilken computer som helst har mere ledig plads.

Deling af enheder

Hjemmenetværk tillader også brugere at dele eksterne enheder. For eksempel kan alle computere i hjemmenetværk dele en enkelt printer, hvilket eliminerer behovet for at kopiere filer til en disk eller flash-drev og transporterer dem fysisk til computeren med den vedhæftede printer. På samme måde kan hjemmecentralbrugere afspille musik fra enhver computer på en anden computer, hvilket gør det muligt at gemme filer på en maskine, købe dem igen i et andet rum eller på en lydkvalitet af høj kvalitet stamme, der er en del af netværket. Netværkscomputere kan også dele bredbåndsinternetmodemer, eksterne harddiske og scannere.

Sikkerhed

En af de største ulemper ved et hjemmecomputernetværk er sikkerhed. Fordi så mange oplysninger deles trådløst, øger det muligheden for, at nogen kan få adgang til dataene uden tilladelse. Der er flere typer kryptering og beskyttelse til rådighed, men disse tilføjer ekstraomkostninger og eliminerer aldrig risikoen for en sikkerhedsbrud.

Omkostninger og komplikationer

Endelig kan hjemme netværk være dyre og tilføje et ekstra komplikationslag til computer brug. Netværksnav og netværkssoftware, herunder sikkerhedsprogrammer, kan udgøre en betydelig investering. Samtidig betyder flere programmer og enheder mere mulighed for at gå galt og kræve reparation eller udskiftning. For mindre avancerede brugere med beskedne behov, kan et hjemmenetværk give mig flere problemer end det er værd.