Sådan holder du min trådløse internetbrowsing privat fra andre nærliggende trådløse kilder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Linksys Router

1.

Åbn din webbrowser og indtast IP-adressen til din router i navigationstekstboksen. Standardadressen til en ny Linksys er 192.168.1.1. Indtast dit admin brugernavn og adgangskode. Nye routere har et blankt brugernavn, og adgangskoden er 'admin'.

2.

Klik på linket 'Trådløst' for at åbne et vindue med dine nuværende indstillinger. Vælg 'WPA Personal' i sikkerhedsfeltet. Dette muliggør en ny tekstboks, hvor du indtaster din adgangskode.

3.

Indtast en ny adgangskode i tekstboksen og klik på 'Gem' knappen. Luk webbrowseren. Det trådløse netværk er nu passwordbeskyttet mod uautoriseret adgang.

Netgear

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen til din router. Standard IP-adressen til nye Netgear-routere er også 192.168.1.1. Indtast routers brugernavn og kodeord. Standardadministratorens brugernavn er 'admin', og passwordværdien er 'adgangskode'.

2.

Klik på linket 'Trådløst' på den venstre side af konsolvinduet. Dette viser de aktuelle indstillinger for din Netgear-router.

3.

Vælg 'WPA Personal' i rullemenuen 'Sikkerhedsindstillinger'. Indtast din adgangskode til routeren i tekstboksen. Klik på knappen 'Anvend' for at gemme indstillingerne.

Tips og advarsler

  • Linksys og Netgear er almindelige routere i hjemmet og kontoret, men disse trin ligner andre routers routere.
  • Når du har implementeret sikkerhed på en router, skal du omkonfigurere netværksforbindelsen på dine trådløse enheder. < / li> Trådløse netværk bruges i hjem med bærbare computere eller med computere, der ikke er fysisk tæt nok til at have hardwired forbindelser. Når du opretter et trådløst netværk, udsendes servicesætidentifikatoren (SSID), så andre brugere kan se de tilgængelige netværk i området. Du kan gøre netværket privat ved at anvende en adgangskode på den trådløse router, som blokerer uautoriserede brugere. Adgangskoden er påkrævet, før andre kan forbinde, herunder naboer eller andre personer i dit hjem. To fælles hjemme routere omfatter Linksys og Netgear, og begge disse producenter giver adgangskodebeskyttelse.