Sådan konfigurerer du Remote Access VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

1.

Klik på 'Start' på dit hjemme-skrivebord og derefter på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Administrative Tools' og derefter på 'Configure Your Server Wizard.' Dette åbner programmet, som hjælper dig med at konfigurere VPN'en.

2.

Klik på 'Brugerdefineret konfiguration' og derefter 'Næste'. Den næste side vil være 'Server rolle'. Klik på 'Fjernadgang / VPN-server' og derefter 'Næste'.

3.

Klik på 'Næste', hvis du ser tekst, der siger 'Kør installationsguiden til routing og fjernadgang at oprette routing og VPN. ' Hvis du ikke ser dette, skal du sikkerhedskopiere og genindtaste de tidligere nævnte oplysninger.

4.

Klik på 'Virtual Private Network (VPN) adgang og NAT' i konfigurationen side i konfigurationsguiden, og klik derefter på 'Næste'.

5.

Indtast den type internetforbindelse, dit hjemmebeskrivelse bruger til at oprette forbindelse til internettet. Under det, hvor der står 'Aktiver sikkerhed på den valgte grænseflade ved at konfigurere Basic Firewall', skal du sørge for, at feltet ved siden af ​​det er markeret. Når alt er korrekt, skal du klikke på 'Næste'.

Brug de valg, der kommer til standard med hver side på IP-adresse-opgaven, Navn og adresse-oversættelsestjenester, Adressevalgsområde og administrere flere fjernadgangsservere. Bare klik på 'Næste', indtil du kommer til oversigtssiden, og sørg for at alle oplysninger er korrekte. Klik på 'Udfør' og derefter 'Okay'.

7.

Klik på 'Udfør' i vinduet Konfigurer dit server, der vises. Din server er nu konfigureret.

Windows 7

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik derefter på 'Netværk og delingscenter'.

2.

Klik på 'Skift adapterindstillinger', og tryk derefter på 'Alt' og 'F' på tastaturet. En menu åbnes, klik på 'Nye indgående forbindelser.'

3.

Marker feltet ud for den konto, du vil give folk adgang til. Hvis du vil tilføje en ny konto, især til VPN-forbindelser, skal du klikke på 'Tilføj nogen' og gå igennem processen. Klik på 'Næste', når du er færdig.

4.

Klik på boksen ud for 'Via internettet'. Klik på 'Næste'.

5.

Klik på boksene ud for den protokol, som du vil have folk til at bruge til VPN'en. Kontrollér ved siden af ​​'TCP / og derefter 'Egenskaber', hvis du vil tillade folk adgang til dit LAN. Sæt derefter en check ud for 'Tillad opkaldsadgang til mit lokalnetværk.' Klik på 'Okay'. Klik derefter på 'Tillad adgang.'

7.

Skriv det computernavn, som det giver dig. Sådan ved du, hvilken computer der er den, du vil oprette forbindelse til.

Tips og advarsler

  • Selv om dette er en sikker forbindelse, er der stadig risici. Skriv aldrig dit kodeord og læg det på et offentligt sted. Dette er en meget nem måde at kompromittere din computer på.
  • Virtuelle private netværk bliver hurtigt en nem måde at sikkert forbinde til din hjemmecomputer eksternt. Fra en helt separat computer på et andet netværk med en internetforbindelse kan du sikkerhedskopiere filer, kontrollere sikkerhed eller virkelig gøre alt, hvad du normalt ville gøre på din hjemmecomputer, fra ethvert sted du ønsker. Når det er gjort korrekt, er VPN'er meget sikre.