Definer '' Internet blokering ''

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Internetblokerer forhindrer potentielt farlige websteder, der kan indeholde virus eller malware, fra at indlæse fuldt ud. Internet blokering kan kun forhindre, at nogle dele af en side fra at blive lastet, f.eks. Nogen annoncer, samtidig med at webstedets indhold kan indlæses korrekt.

Webfilter

Webfiltre er programmer installeret på en computer eller firewall, der blokerer Adgang til bestemte websteder. Den person, der installerer Web-filteret, er ansvarlig for at fastlægge retningslinjerne for, hvilke websites der skal blokere.

IP Blocker

Nogle websteder vil blokere IP-adresser, strengen af ​​tal, der bestemmer en computer s identitet på et netværk. IP-blokering forhindrer nogen, der bruger en bestemt computer, fra at besøge et websted. IP-blokke er muligvis ikke meget effektive, da nogen kan maske sin adresse og få adgang til hjemmesiden ved hjælp af en proxy.

Fordele

Internet blokering giver et niveau af beskyttelse mod trusler. Webfiltre stræber også efter at skære ned på medarbejderens websurfing og for at beskytte børn mod at finde upassende websites.

Censur

Visse lande bruger internet blokering til at censurere websteder, der er uenige med landets politik, samt at blokere borgernes adgang til populære sociale hjemmesider som Facebook og Myspace. Internet-blokering, også kendt som webfiltrering, forbyder brugere at få adgang til bestemte websteder. IT-afdelinger i store virksomheder blokerer lejlighedsvis visse websites, såsom sociale medier og blogs, for at sikre, at deres medarbejdere arbejder og ikke spiller døgnet rundt.