Hvad er forskellen mellem en netværksbro u0026 amp; en router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Hvis det er en router eller en bro valgt til netværket, forbinder begge hardwareenheder flere maskiner. Dette er gavnligt for netværksadministratorer, der har brug for at forbinde maskiner i et større kontor med flere områder at dække. En bro og en router er normalt placeret i et lokalnetværk (LAN) skab, som er en central placering for alt netværksudstyr.

Router

Routere kaldes 'smart' netværksenheder. Routere kan tildele IP-adresser til computere, filtrere websteder, blokere uautoriseret trafik og rutekommunikation fra en sektion af netværket til en anden. Routeren bruges som en gateway mellem det interne netværk og internettet. Det kan hjælpe med at beskytte det interne netværk mod hackere.

Broer

Broer betragtes ikke som 'intelligente' enheder. En bro tilbyder færre konfigurationsmuligheder og fordele end en router. En bro forbinder simpelthen to dele af netværket uden mulighed for at filtrere, rute eller blokere enhver trafik. Broen henter indgående netværkstrafik og sender den til modtagerens maskine. Disse enheder har flere forbindelsesfunktioner, så de er nyttige til store netværk.

Overvejelser

Hvis netværksadministratoren har brug for mere avancerede funktioner, skal en router installeres på netværket. Som fremskridt inden for computerteknologi fortsætter, er routere blevet mere integrerede dele af netværk. Broer bør bruges inden for det interne netværk til at forbinde computere uden behov for filtre. Broer og routere bruges ofte sammen til at oprette et stort netværk.

Protokol

En router bruger en TCP / IP-adresse til at bestemme, hvor der skal sendes en kommunikationspakke på tværs af netværket. TCP / IP-adressen er et sæt tal, der angiver adressen på en computer på netværket. En bro bruger MAC-adressen til en computer. MAC'en er en hårdkodet værdi på netværkskortet, der identificerer en computer. En TCP / IP-adresse kan ændres på computeren. Men MAC-adressen er permanent. Broer og routere er hardwarekomponenter, der bruges til at forbinde forskellige segmenter af et netværk. Hver enhed har et specifikt formål, idet en router er den mest populære til hjemme- og kontorudstyr. Broer ses normalt i større virksomheder med flere maskiner på netværket. Begge enheder har fordele, afhængigt af netværksapplikationen.