Kan en FireWire-drev blive vedhæftet til en Mac og deles med en pc?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Et firewire-drev er designet til at give hurtigere dataoverførsel mellem computeren og den eksterne enhed. Mac-computere omfatter mindst en firewire-port til kompatible enheder.

Funktion

Hvis et eksternt drev er forbundet til Mac'en, fungerer computeren som den lokale server til andre computere til at forbinde og dele filer. Computere kan oprette forbindelse til Mac for at få adgang til lagerdrev og internettet.

Misforståelser

Der kræves ikke en router til forbindelse mellem computere. Computere kan kommunikere trådløst (kaldet et ad hoc-netværk) eller via en Ethernet-forbindelse for at dele filer, hvis deling er aktiveret på hver enhed.

Format

Mange eksterne harddiske med firewire er formateret til Mac-operativsystemet. Formater drevet til et FAT32- eller Mac OS Extended-format, så både Windows og Mac-platforme har adgang til drevet.

Overvejelser

Delingstilladelser skal indstilles på Mac til mapper og til den eksterne harddisk i Bestil en anden computer for at få adgang til data. Autoriserede brugere skal logge på Mac'en fra pc'en for at oprette forbindelse til det eksterne drev som en netværksenhed.

Fordele

Både Mac og Windows-operativsystemerne har indbyggede funktioner til at oprette deling af mapper sikkert. PC'er og Mac'er på et netværk kan dele og gemme dokumenter på et eksternt lagringsdrev, der er sluttet til en computer. Et computernetværk giver brugerne mulighed for effektivt at dele og gemme data. Mac- og Windows-operativsystemerne omfatter funktioner og support til kommunikation på tværs af platforme. Firewire-drev og enheder, der er tilsluttet en Mac, kan deles som en netværksenhed.