Sådan får du et opkald, mens du er på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en VoIP-konto med et program som Skype eller Gizmo. Disse udbydere har numre til rådighed, der gør det muligt for opkaldere at få adgang til dig via programmet fra en almindelig fastnet eller mobiltelefon, uanset om de bruger disse programmer eller ej. Du kan downloade programmerne og tilmelde dig en konto hos dem fra deres respektive websites.

2.

Brug bredbåndsinternetadgang, f.eks. DSL eller internetadgang via kabel. Begge disse adgangsmetoder er designet til at forlade din telefonforbindelse alene og dermed tillade dig at hente telefonen, når nogen ringer uden at forstyrre linjen.

3.

Køb en anden telefonlinje. På den måde kan du adskille din internetadgang fra din telefonlinje og besvare opkald på den separate linje.

Tips og advarsler

  • VoIP fungerer muligvis ikke meget godt på opkaldshastigheder.
  • Samtale venter, mens det er nyttigt, vil kun sænke din internetforbindelse.
  • Internetadgang giver dig websteder, chatrum, fora og filer til download. Men hvis du er en opkaldsbruger, er en ting, som internetadgang ikke leverer, adgang til din telefon. Da telefonlinjen er optaget af internetadgangen, kan du ikke foretage eller fange opkald, mens du bruger internettet. Men du kan bruge alternative teknikker til at få det vigtige opkald alligevel.