Sådan forbedres en kabelforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Begræns problemets omfang. Find ud af om det er begrænset til en computer eller enhver computer på netværket. Hvis du kun har en computer tilsluttet, skal du låne en bærbar computer og vedhæfte den til samme netværksforbindelse for at se om problemet ligger i den samlede forbindelse eller med computeren selv. Deaktiver eventuelle firewall eller andre sikkerhedsindstillinger på din computer for at se om det løser problemet.

2.

Genstart dit kabelmodem, router og computer i den rækkefølge. i mindst 45 sekunder for hver komponent at tænde, før du genstarter den næste. Hvis tingene stadig er langsomme, skal du kontrollere med en nabo for at se, om problemet er udbredt, eller hvis det er begrænset til din forbindelse.

3.

Træk din router ud og tilslut din computer direkte til dit kabelmodem. Hvis hastigheden stiger, ligger problemet i routeren eller med en af ​​forbindelserne mellem computeren og modemet. Udskift kabler for at se om det løser problemet.

4.

Kontrollér alle kabelforbindelser i din bygning, begyndende ved indgangen, og stram alle kryds i linjen helt til dit kabelmodem. Kig efter ledige eller beskadigede ledninger, og sørg for, at ingen udsatte metaloverflader rører rør, ledninger eller elektriske kasser. Udskift eventuelle billige splitters, der mindsker signalet. På samme måde skal du undgå at have for mange splittere og splejsede forbindelser.

5.

Kontakt din kabelvirksomhed, hvis alle dine bestræbelser på at løse dette problem fejler. Hvis problemet er konsekvent, skal du prøve at bestemme en tid, hvor tingene ændrede sig (en storm, en konstruktion, der kunne have kompromitteret signalet osv.). Hvis problemet er intermitterende, skal du se om der er noget mønster for tab af hastighed . Varer, der er så forskellige som regn (vand på udsatte ledninger har været kendt for at forårsage forstyrrelser), kan udenforspændende piggybacking på din kabelforbindelse eller generelt høj internettrafik reducere din kabelhastighed.

Tips og advarsler

  • Bytte dit modem til en nyere model hjælper nogle gange.
  • Brug et upartisk tredjepartswebsted til en hastighedstest, ikke en, der kontrolleres af din internetudbyder (se Ressourcer).
  • Opgrader til den nyeste version af din webbrowser.
  • Din kabelvirksomhed kan opkræve dig for et servicebesøg, hvis de skal fejlfindes problemet personligt.
  • Forvent at bruge lidt tid på telefonen, hvis du beslutter dig for at kontakte dit kabelfirma.
  • Kabelforbindelse er en populær måde at oprette forbindelse til internettet på, og fra 2010 anses det generelt for at være den hurtigste af alle de forskellige metoder (forud for DSL og dial-up). Mens de fleste brugere oplever et problemfrit forhold til kabelforbindelse, er der nogle gange problemer, der sænker internethastigheden. Brug af sund fornuft og at kigge på alle de forskellige områder, der mistænkes for at falske ting ned, er den bedste måde at fejle en mindre end zippy kabelforbindelse på. Sørg for at overveje alt, og ikke skynd dig til at dømme.